Úprava odoslaných správ v aplikácii Google Správy je už teraz v príprave.

Upravovanie odoslaných správ je pomerne častou praktikou v prípade četovacích aplikácií. Odoslané správy nemusia byť totiž vždy úplne bez chyby a v prípade akéhokoľvek preklepu či gramatickej chyby už nemusíte správu odstraňovať. Stačí ju tak len upraviť a nechať uloženú v konverzácii. Podobnú funkciu ponúka už napríklad aj WhatsApp a na úprave správ sa pracuje aj v prípade iných komunikačných platforiem.

Teraz sa však dozvedáme, že rovnakú novinku prinesie aj aplikácia Google Správy, ktorá je východiskovou aplikáciou pre odosielanie správ v mnohých Android smartfónoch. Nová funkcia sa bude týkať RCS správ, teda správ s četovými funkciami.

Google Správy s možnosťou úpravy správ

Nová funkcia pre úpravu už odoslaných správ sa objavila v kóde aplikácie Google Správy. Funkcia by teda mala umožniť používateľom opraviť už odoslanú správu, no podmienky tejto funkcie zatiaľ nie sú známe. Jednou z možností je to, že by sa pri správach objavil nejaký odznak či upozornenie na upravenú správu. Taktiež je v hre aj možnosť úpravy odoslanej správy len do nejakého času od odoslania, upravovať by sa teda nedali staršie správy.

Google sa však zatiaľ k tejto funkcii nevyjadril, nie je teda známe ako bude vyzerať. Treba však spomenúť, že v rámci aplikácie ani nie je isté, kedy a v akej podobe funkcia príde. Možnosťou je však aj to, že Google zatiaľ funkciu len testuje a nakoniec ju do správy neprinesie v blízkej dobe, prípadne jej testovanie ukončí. V každom prípade ide o skvelú funkciu, ktorú by používatelia aplikácie bezpochyby privítali.

Aplikácia Google Správy je pritom v poslednej dobe spájaná s viacerými novinkami, medzi ktorými možno nájsť aj Photomoji, teda reakcie na správy v podobe fotiek. Tieto fotky budú pochádzať z vašej galérie a môžu nahradiť predvolené emoji.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.