Samsung pravdepodobne zrušil svoje plány predstaviť tento rok lacnejší Galaxy Z Fold6.

Séria skladateľných smartfónov od Samsungu tento rok zaujala viacero fanúšikov spoločnosti. Podľa skorších únikov a špekulácií sa totiž tento rok mali predstaviť hneď tri smartfóny v sérii Galaxy Z, pričom ukázať sa mali dva modely typu Fold a jeden typu Flip. Štandardne sa teda mali ukázať modely ako Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, no model typu Fold mal získať aj lacnejšiu verziu.

Na nižšej cene sa mali preukázať prvky ako chýbajúca podpora pre stylus S Pen, no pravdepodobne by telefónu chýbali aj ďalšie prémiové prvky. Ako sa však teraz zdá, tento model má byť zrušený, aspoň teda na tento rok. Samsung by však lacnejší model mohol predstaviť v sérii Galaxy Z Fold7, ktorá sa ukáže v roku 2025.

Na lacnejší Galaxy Z Fold6 si zuby nebrúste

Model Samsung Galaxy Z Fold6 mal tento rok potešiť nielen nadšencov do nových technológií, ale aj tých používateľov, ktorí za telefón nechcú veľa zaplatiť. Motiváciou Samsungu na predstavenie lacnejšej verzie typu Fold bolo vylepšenie trhového podielu v Číne, kde ich zariadenia nie sú až také populárne. Zákazníci v Číne preferujú skôr skladateľné smartfóny od domácich výrobcov ako je Huawei či Xiaomi.

Zdroj: Touchit.sk

Ako sa však v súčasnosti zdá, lacnejšieho modelu typu Fold od Samsungu sa tento rok nedočkáme. Dôvodom zrušenia tohto smartfónu mala byť nedostatočná diferenciácia produktov a neistota na trhu. Predstavenie skladateľných smartfónov by teda tento rok malo obsahovať len modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, ktoré sa ukážu pravdepodobne pri príležitosti letných olympijských hier v Paríži.

Samsung však koncept lacnejšieho skladateľného zariadenia typu Fold úplne nezahadzuje. Ukázať by sa mohol už o rok v sérii Galaxy Z Fold7, na lacnejší skladateľný telefón si teda budeme musieť ešte chvíľu počkať. Ak však máte zálusk na cenovo dostupnejší skladateľný smartfón, stále môžete zvoliť model typu Flip, prípadne siahnuť po staršej generácii týchto smartfónov.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.