Aplikácia streamovacej služby Netflix vo Windowse pridá novinky, no zároveň zrejme odoberie užitočnú funkciu.

Streamovacia služba Netflix si prešla v posledných mesiacoch viacerými zmenami. Nové funkcie a niektoré obmedzenia sa však doteraz objavovali na úrovni predplatených programov, nie na úrovni konkrétnej verzie aplikácie. Teraz však známa streamovacia platforma zrejme pracuje na zmene, ktorá sa dotkne len používateľov aplikácie určenej pre operačný systém Windows.

Na sociálnej sieti Twitter sa tak objavili dve rôzne hlásenia, ktoré zaregistrovali predplatitelia Netflixu. V jednom z nich sa uvádzalo, že títo predplatitelia prídu v aplikácii pre Windows o možnosť sťahovania filmov či seriálov na offline sledovanie. Druhé hlásenie zasa toto tvrdenie vyvracia.

Netflix pre Windows zrejme testuje zmeny

Nové hlásenie, ktoré sa objavuje používateľom aplikácie pre systém Windows, upozorňuje na to, že nová verzia aplikácie bude podporovať napríklad prístup k živým udalostiam, predplatnému s reklamami a ďalším novinkám. Zároveň sa však v jednom z hlásení objavila aj správa o tom, že prístup k sťahovaniu filmov a seriálov na offline pozeranie už nebude umožnený. Táto funkcia pritom patrí medzi tie najobľúbenejšie pre ľudí, ktorí často cestujú a chcú si svoju cestu spríjemniť nejakým tým filmom.

Netflix v tomto hlásení upozorňuje na to, že sťahovanie filmov na offline sledovanie bude aj naďalej k dispozícii v mobilných platformách. Túto funkciu však podľa všetkého bude Netflix neskôr podporovať len v smartfónoch či tabletoch. Na internete sa však objavilo ako reakcia na tento príspevok aj iné hlásenie, ktoré informáciu o ukončení podpory sťahovania filmov vo Windowsoch neuvádza.

Zatiaľ nie je známe, či Netflix len skúša zmenu a každého predplatiteľa informuje iným spôsobom. V každom prípade vieme, že streamovacia služba pracuje na zmenách, ktoré sa čoskoro dostanú aj k používateľom.

Zdroj: androidauthority.com, X (1, 2)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.