Telefóny a tablety Galaxy môžete teraz získať za veľmi výhodnú cenu. Stačí, aby ste splnili niekoľko základných podmienok. V tomto článku zhrnieme celý postup, ako to urobiť, aby ste sa dostali k vášmu vysnívanému Galaxy zariadeniu.

Celý postup vysvetľujeme aj v našom videu

Takto môžete aktuálne získať telefóny s umelou inteligenciou z rodiny Samsung Galaxy S24, ďalej skladacie telefóny Galaxy Z Fold5 Z Flip5 ako aj tablety z rodiny Galaxy Tab S9. Základnou podmienkou je, že si niektoré z týchto zariadení kúpite do 30. júna 2024 v niektorom z oficiálnych predajných miest značky Samsung na Slovensku a zároveň budete chcieť na výmenu odovzdať svoje staršie zariadenie. Následne si nové zariadenie zaregistrujete, ďalej oznámite typ a stav vášho starého zariadenia a toto zariadenie doručíte do výkupného miesta.

Ak toto splníte, získate späť cenu vášho staršieho odpredaného telefónu plus k tomu dostanete ešte navyše finančný bonus. Vo výsledku tak získate vaše nové zariadenie za oveľa nižšiu cenu, ako je jeho pôvodná cena.

Pri kúpe nového zariadenia v značkových predajniach Samsung sa kúpa nového aj odpredaj staršieho zariadenia realizuje priamo na mieste, teda bez potreby registrácie zariadení ako to popisujeme v ďalšom texte. Je to úplne najjednoduchšia cesta, realizuje sa však osobne na konkrétnych miestach v Bratislave (2×), Banskej Bystrici, Košiciach a v Žiline.

Detailný postup ako získať Galaxy zariadenie za výhodnú cenu

V zásade sú to 4 jednoduché kroky, všetko sa dá zrealizovať v priebehu 10 minút.

1. Nákup zariadenia

Zakúpite si nové zariadenie za plnú cenu v niektorej z oficiálnych predajní na Slovensku. Môže to byť nákup v kamennej predajni – napr. Samsung Galérii, špecializovaných elektropredajniach, ale pokojne si ho môžete kúpiť aj cez e-shop pri nákupe online. Potrebovať budete samotné zariadenie, jeho IMEI kód (ten nájdete napr. na škatuli od zariadenia) a nákupný doklad. Zariadenie si musíte kúpiť do 30. júna 2024.

2. Registrácia nového Galaxy zariadenia

Zariadenie si zaregistrujete v mobilnej aplikácii Samsung Members, ktorú musíte spustiť na vašom novom zariadení. Následne prejdite do časti aplikácie označenej ako Výhody.

Dokedy tak musíte urobiť, závisí od konkrétneho zariadenia. Ak si chcete kúpiť alebo ste si kúpili skladací telefón Galaxy Z Fold5/Z Flip 5, resp. niektorý z tabletov Galaxy Tab S9/S9+ S9 Ultra, potom tak treba urobiť do 7. júla 2024.

V prípade, že si chcete kúpiť, alebo ste si kúpili telefón z rodiny Galaxy S24, potom tak treba urobiť do 14 dní od nákupu telefónu. Odporúčame vám urobiť tak ihneď, ako si zariadenie kúpite a začnete ho používať. Po nákupe na to máte chvíľu času, aj keby ste ho kupovali posledný možný deň, teda 30. júna 2024.

Pri registrácii v aplikácii Samsung Members budete zadávať dátum nákupu (ten zistíte z nákupného dokladu), model a IMEI telefónu (ten sa načíta automaticky zo zariadenia), ale lepšie je si údaje skontrolovať, a následne zadáte osobné údaje z účtu Samsung account.

Registráciu v mobilnej aplikácii Samsung Members teda máme hotovú a po úspešnej registrácii získate unikátny kód označený ako e-voucher.

3. Registrácia staršieho zariadenia a výška bonusov

Tretí krok je opäť registrácia, avšak teraz nie v mobilnej aplikácii, ale na webovej stránke www.novysamsung.sk. Účelom tejto registrácie je uviesť model a stav vášho staršieho telefónu, ktorý chcete odpredať. Toto zariadenie môže byť rôznych značiek: Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, ale aj ostatných a môžu byť v rôznom stave. Podľa toho, o čo konkrétne ide, sa vám vyplatí výkupná cena. Zariadenie musí byť minimálne v takom stave, že sa dá zapnúť.

Skutočná výkupná cena mobilného telefónu je závislá od jeho technicko-vizuálneho stavu a miery opotrebovania. Na stránke www.novysamsung.sk sú uvedené maximálne výkupné ceny pre telefóny v perfektnom stave.

K výkupnej cene ale dostávame ešte aj bonus a ide o skutočné peniaze. Bonus je závislý od typu zariadenia, ktoré si kupujete. Bonus je pre nakupované zariadenie vždy rovnaký a nesúvisí so stavom zariadenia, ktoré sa vykupuje.

Ak je to Galaxy Z Fold5, potom je tu pevný bonus 200 eur. Ak si kupujete skladačku Z Flip 5, potom pri odpredaji starého zariadenia získate bonus 150 eur. Ak je to ľubovoľný telefón z rodiny Galaxy S24, pri výkupe získavate vždy bonus 120 eur. Ak ste sa rozhodli kúpiť si nový tablet Galaxy Tab S9 alebo Tab S9+, váš bonus bude 150 eur. Pri nákupe tabletu Tab S9 Ultra získate bonus až 250 eur.

Údaje pre vykupované zariadenie máme zadané a postupujeme na záverečný krok.

4. Doručenie staršieho zariadenia osobne alebo kuriérom

Vaše staré zariadenie musíte nejako odovzdať. Môže to byť poslanie kuriérom alebo ho fyzicky odovzdáte na výkupnom mieste. Zoznam výkupných miest je na stránke www.novysamsung.sk, prakticky sa to dá urobiť v každom väčšom meste na Slovensku. Napríklad v Bratislave je to 5 miest, sú to predajne mobilonline.sk a tie sú obyčajne vo veľkých nákupných centrách. V týchto predajniach hneď posúdia stav vášho zariadenia, určia jeho cenu a tú aj spolu s bonusom dostanete priamo vyplatenú. Nemusíte teda na nič čakať, peniaze máte hneď v ruke.

Ak sa vám nechce nikam chodiť, potom svoje staré zariadenie pošlete na určené výkupné miesto kuriérom a príslušnú výkupnú cenu dostanete aj s bonusom späť na váš účet. Túto voľbu si vyberáte v procese registrácie na www.novysamsung.sk a tu si aj volíte dátum, kedy vás má kuriér na udanej adrese navštíviť. Za kuriéra v tomto prípade neplatíte.

Nezabudnite pred odoslaním odstrániť z telefónu všetky osobné údaje, heslá, SIM kartu, prípadne pamäťovú kartu a uviesť telefón do výrobného nastavenia. Telefón treba bezpečne zabaliť a pripraviť na vyzdvihnutie kuriérom.

A to je všetko, vaše nové Galaxy zariadenie takto získate za veľmi dobrú cenu.

Zdroje: vlastné, NovySamsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.