Upútavku zverejnila samotná spoločnosť.

Xiaomi 16. júla oficiálne oznámilo predstavenie nových produktov, ktoré sa bude konať 19. júla o 13.00 nášho času. Predstavené budú skladateľné smartfóny Xiaomi MIX Fold 4, Xiaomi MIX Flip, smartfón Redmi K70 Ultra, náramok Xiaomi Smart Band 9 a hodinky Xiaomi Watch S4 Sport. Hoci blížiace sa predstavenie všetkých spomínaných produktov určite poteší nejedného technologického fanúšika, tak na druhej strane nepoteší fakt, že všetky produkty budú zatiaľ k dispozícii iba pre čínsky trh.

Xiaomi MIX Flip odhaľuje dizajn: Zabojuje o titul najkrajšia skladačka?Zdroj: Weibo/Xiaomi
Xiaomi MIX Flip odhaľuje dizajn: Zabojuje o titul najkrajšia skladačka?

To však nemení nič na fakte, že iba dva dni pred predstavením sa na internete objavil oficiálny dizajn skladačky MIX Flip, teda modelu, ktorý bude (ak sa dostane globálny trh) konkurovať smartfónu Galaxy Z Flip6, ktorý bol predstavený iba pred pár dňami. Obrázok zverejnila spoločnosť Xiaomi, aby strhla pozornosť verejnosti na blížiace sa predstavenie nových produktov , ktorých rozhodne nie je málo.

Xiaomi MIX Flip pozvánka na predstavenie

Flipové skladateľné smartfóny sa predbiehajú vo veľkosti vonkajšieho displeja. Platí, že čím je vonkajší displej väčší, tak tým je zariadenie atraktívnejšie. Zdá sa, že Xiaomi chce toto tvrdenie naplniť do bodky, pretože MIX Flip má skutočne veľký 4,01 palcový vonkajší displej s jasom 1600 nitov v kombinácii s plochým rámom. Ten môže letmo pripomínať produkty spoločnosti Apple. 

Ak sa bližšie pozrieme na vonkajší displej, tak jeho väčšie rozmery majú aj praktické využitie. Aj preto sa veľa výrobcov snaží tieto displej zväčšovať na maximum, aby bolo na nich možné zobrazovať plnohodnotný obsah aplikácií a nie iba ich orezané verzie. Xiaomi v prípade MIX Flip určite vsádza na istotu, pretože vonkajší displej tohto smartfónu je nadpriemerne veľký a pokrýva celú hornú časť, o ktorú sa delí s dvoma fotoaparátmi. Displej vraj bude možné rozdeliť na dve časti pre čo najefektívnejšie využitie.

Xiaomi MIX Flip bude k dispozícii v troch farbách: bielej, čiernej a fialovej. Očakáva sa, že prvé véčko spoločnosti Xiaomi bude vybavené čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, ako aj výkonným chladiacim systémom 3D Step Cooling VC. Zároveň sa očakáva, že dva fotoaparáty budú poskytovať vysoký výkon vďaka spoločnosti Leica a objektívom Summilux.

Batéria MIX Flip bude mať kapacitu 4780 mAh s podporou 67 W rýchleho nabíjania. Po softvérovej stránke nebude chýbať HyperOS a Android 14. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.