Skladateľný Xiaomi MIX Flip už čoskoro príde aj do Európy.

Prvý flipový model od Xiaomi je predstavený. Čínsky výrobca smartfónov a inej elektroniky prispel do segmentu skladateľných telefónov novým modelom, o ktorom už na základe predchádzajúcich únikov vieme, že sa dostane aj na globálny trh. Informácie o tomto telefóne poctivo sledujeme a k poslednému úniku sa radi prikloníme. Zdá sa totiž, že práve Xiaomi MIX Flip je pripravený na predstavenie aj v Európe.

O globálnej verzii tohto zariadenia už nemôžeme pochybovať. Viaceré certifikácie v minulosti totiž odkazovali práve na tento model pod globálnym označením a najnovšie vidíme v databáze aj jeho ROM. Práve odhalenie globálnej ROM je pritom jedným z posledných krokov predtým, než sa zariadenie predstaví na globálnom trhu.

Xiaomi MIX Flip poteší príjemnou cenou

Globálne predstavenie prvého flipového modelu od Xiaomi je už za rohom. Kód oficiálnej globálnej ROM, ktorý potvrdzuje už hotovú verziu systému pre telefón, je OS1.0.1.0.UNIMIXM. Táto ROM podľa kódového označenia je postavená na operačnom systéme Android 14 spolu so Xiaomi HyperOS. Nakoľko však ide o prvú verziu Xiaomi HyperOS, môžeme takmer s istotou povedať, že telefón príde skôr ako bude vypustená druhá generácia tohto systému. Na základe tejto predpovede teda predstavenie na globálnom trhu prebehne v najbližších mesiacoch, najneskôr v novembri.

Xiaomi MIX FlipZdroj: Xiaomi
Xiaomi MIX Flip

Podľa našich odhadov jeho predstavenie prebehne v septembri, kedy by výrobca mohol odhaliť aj telefóny zo série Xiaomi 14T. Kým však bude telefón predstavený na globálnom trhu, Xiaomi bude musieť ešte zapracovať aj na európskej ROM. Tá bude v kóde namiesto písmen MI označená ako EU. Rozdiel medzi týmito verziami je minimálny, no v našom regióne je častejšia európska ROM skôr ako tá globálna.

Okrem dokončenej ROM sa dozvedáme aj očakávanú cenu smartfónu. V Číne sa Xiaomi MIX Flip predáva za približne 750 eur v prepočte. V prípade globálnej dostupnosti musíme rátať s tým, že cena bude o niečo vyššia. Aj napriek tomu počítame s tým, že telefón bude stále v atraktívnejšej cene ako konkurenčné modely, pričom sa odhaduje, že bude stáť približne 900 – 950 eur.

Cena: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.