iPhone 17 Pro Max už nemusí byť najdrahším smartfónom série.

Spoločnosť Apple v posledných mesiacoch pracuje na viacerých zmenách v portfóliu smartfónov. Len nedávno sme sa totiž dozvedeli, že iPhone SE 4 má prísť s výrazne iným dizajnom a nasledovať má novodobé trendy. Okrem toho však celá séria iPhone 16, ktorá bude predstavená už v septembri, ponúkne dizajnové zmeny a základný model spolu s verziou Plus bude vyzerať inak ako iPhone 16 Pro, resp. Pro Max.

Väčšie zmeny však pocítime v sérii iPhone 17, ktorá bude predstavená v septembri 2025. Vzhľadom na slabšie predaje modelu Plus bude tento iPhone zo série vynechaný a 16. generácia iPhonov bude posledná, ktorá ponúkne práve model Plus. Namiesto neho príde tenší model iPhone 17 Slim. Zasadený ale bude až nad verziu Pro Max.

iPhone 17 Slim bude novinkou s vyššou cenou ako Pro Max

Známy leaker s prezývkou Ice Universe už začal odkazovať na generáciu iPhonov, ktorá príde na trh až budúci rok. Informuje tak o základných informáciách o výbave, no aj o cenách modelov, ktoré prekvapia. Novinkou série iPhone 17 má byť LTPO displej vo všetkých štyroch smartfónoch, čo bolo doteraz výsadou len Pro modelov. Pozornosť sa ale sústreďuje na model iPhone 17 Slim, ktorý nahradí verziu Plus.

Práve verzia Slim by mala byť veľkosťou zasadená niekde medzi iPhone 17 Pro a verziu Pro Max. Ponúknuť má nový dizajn s tenšou konštrukciou, takže bude príjemnejší na používanie. Zároveň však zrejme bude najdrahším smartfónom série, keďže Apple má nasadiť nasledovné ceny.

  • iPhone 17: 6,3″ displej, 799 amerických dolárov
  • iPhone 17 Pro: 6,3″ displej, 1099 amerických dolárov
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9″ displej, 1199 amerických dolárov
  • iPhone 17 Slim: 6,6″ displej, 1299 amerických dolárov

Cena nového modelu Slim je však zaujímavá. V sérii iPhone 17 sa totiž budú nachádzať čipsety A19, pričom model Pro a Pro Max získajú A19 Pro. Základný model a verzia Slim tak získajú len A19, čo v zmysle vyššej ceny modelu Slim nedáva príliš zmysel. Leaker Ice Universe je však známy svojou dôveryhodnosťou čo sa týka uverejňovania informácií. Či teda verzia Pro Max bude mať nižšiu cenu ako tenší Slim sa zrejme dozvieme až neskôr.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.