Apple má budúci rok opustiť model Plus, namiesto neho bude iPhone 17 Slim.

Spoločnosť Apple je v poslednej dobe pod drobnohľadom leakerov aj fanúšikov. Dôvodom sú najmä pripravované iPady, ktoré budú predstavené už 7. mája, no zároveň sa rozpráva aj o zmenách v portfóliu. Už na jeseň budú totiž predstavené modely zo série iPhone 16 a spolu s nimi prídu zmeny vo veľkostiach smartfónov. Apple má zároveň pracovať aj na skladateľných zariadeniach, no pozornosť sa upriamuje aj na generáciu smartfónov, ktorá sa predstaví budúci rok.

Aj séria iPhone 17 má ponúknuť väčšie zmeny v porovnaní s aktuálnymi modelmi. Apple má totiž vypustiť zo štvorice telefónov model iPhone 17 Plus, ktorý nakoniec nevznikne. Americký gigant má však za tento model náhradu. Novým telefónom v sérii má byť iPhone 17 Slim.

iPhone 17 Slim ako náhrada za model Plus

Prvý model, ktorý získal označenie Plus v portfóliu nových modelov od Applu, bol iPhone 14 Plus. Ten nahradil menej populárny iPhone 13 mini, ktorý aj napriek kompaktným rozmerom nezískal príliš dobré ohlasy. Ani model s prívlastkom Plus sa však nemá príliš ohriať na trhu, pravdepodobne z dôvodu nižších predajov v porovnaní s inými modelmi. Po troch generáciách a s posledným modelom iPhone 16 Plus sa má nahradiť novým telefónom v podaní iPhone 17 Slim.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Nový model s prívlastkom Slim bude o kúsok menší v porovnaní s modelom Plus. Namiesto 6,7″ displeja bude mať 6,6″ a zaradí sa medzi iPhone 17 a iPhone 17 Pro. Všetky tieto tri modely budú mať vo výbave hliníkový rámik, titánová konštrukcia bude exkluzívna pre model iPhone 17 Pro Max. Ten bude mať veľkosť 6,9″ a rozpráva sa aj o menšom Dynamic Islande.

Celá séria iPhone 17 ma vylepšiť aj selfie fotoaparáty, tie budú mať namiesto 12 Mpx až 24 Mpx. Modely iPhone 17 a iPhone 17 Slim vsadia na 8 GB RAM a o výkon sa postará čip A18 alebo A19. iPhone 17 Pro (Max) zasa v základe ponúkne 12 GB RAM v kombinácii s čipom A19 Pro.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.