Galaxy S25 Ultra tak bude už piatou generáciou smartfónu bez zmeny.

Séria Samsung Galaxy S25 bude patriť medzi najkvalitnejšie vlajkové lode roku 2025. Jej predstavenie by malo prebehnúť už začiatkom budúceho roka, pričom sa očakáva v januári či februári. Samsung pritom neustále svoje smartfóny vylepšuje ale zdá sa, že v poslednej dobe sa sústreďuje najmä na konštrukciu a umelú inteligenciu. Vidno to bolo aj v prípade skladateľných smartfónov v podobe Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, ktoré boli predstavené len nedávno.

Známy leaker s prezývkou Ice Universe pritom na sociálnej sieti X zdieľal informáciu o batérii a nabíjaní najlepšie vybaveného modelu série. Poukazuje na to, že vo výbave sa bude nachádzať 5000 mAh batéria spolu s podporou 45 W nabíjania. Takáto výbava pritom nemusí potešiť všetkých fanúšikov, najmä z jedného dôvodu.

Samsung totiž už takúto konfiguráciu batérie a nabíjania v modeloch Ultra používa už od generácie Galaxy S20 Ultra. Pôjde teda už o piatu generáciu smartfónu v poradí, ktorá neponúkne väčšiu kapacitu batérie, prípadne rýchlejšie nabíjanie. Konkurenčné spoločnosti najmä z Číny totiž v poslednej dobe pracujú na vylepšovaní oboch parametrov. Batérie testujú s väčšou kapacitou ako 5000 mAh, v niektorých prípadoch sa približujú aj k 6000 mAh a viac. Takáto veľká kapacita batérie síce nie je dnes nevyhnutná, no určite ide o príjemný bonus.

Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S4 Ultra
Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S4 Ultra

Rýchlosť nabíjania je tiež častokrát v spojení so spoločnosťou Samsung spomínaná. 45 W je totiž maximum, ktoré dokážu dosiahnuť len niektoré modely. Iné značky pritom ponúkajú aj 120 W nabíjanie vo výrazne lacnejších smartfónoch. Je tak pravdepodobné, že Samsung sa s modelom Galaxy S25 Ultra stretne s výraznejšou kritikou.

Okrem rýchlosti nabíjania a kapacity batérie už máme aj informácie o iných parametroch smartfónu. Samsung Galaxy S25 Ultra tak ponúkne napríklad čipset Snapdragon 8 Gen 4, 200 Mpx hlavný snímač fotoaparátu doplnený o tri 50 Mpx snímače a v rámci operačného systému Samsung vsadí na Android 15 spolu s nadstavbou One UI 7.1.

Zdroj: sammobile.com, X (@UniverseIce)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.