HMD predstaví ďalší telefón, hlavnou súčasťou bude Barbie dizajn.

Aj vy ste v detstve snívali o Barbie telefóne? Nehovoríme o plastovom telefóne ktorý ste dostali za odmenu v hračkárstve, no o reálnom Barbie telefóne. Spoločnosť HMD takýto telefón oznámila už vo februári pričom jeho predstavenie sa očakáva v priebehu leta. Teraz už poznáme aj dátum predstavenia takéhoto zariadenia, pričom spoločnosť HMD si vybrala mesiac august.

V prípade Barbie telefónu pôjde o skladačku, no nie o takú, na akú sme si zvykli v posledných rokoch. Žiadna konkurencia modelu Samsung Galaxy Z Flip6 či Xiaomi MIX Flip, pôjde o štandardný telefón bez inteligentných funkcií. Tento telefón má tak slúžiť na digitálny detox od internetu, sociálnych sietí a podporovať má len základné funkcie.

Nakoľko pôjde o základný telefón, očakáva sa, že ako operačný systém ponúkne buď Series 30+ či KaiOS. Telefónom sa bude dať volať, posielať správy či fotiť a rovnako aj využívať galériu a prehrávať si videá. V ponuke by mali byť aj základné hry, no nový Barbie telefón bude skôr vzbudzovať nostalgiu z čias, kedy po kliknutí na ikonu internetu nasledoval infarkt z toho, koľko zasa zaplatíte u operátora. To samozrejme v prípade Barbie telefónu hroziť nebude, no rovnako nebude určený na prácu so sociálnymi sieťami a nekonečné surfovanie na internete.

Predstavenie Barbie telefónu od HMD má prebehnúť už 28. augusta. O výbave tohto telefónu zatiaľ nemáme veľa informácií, no je jasné, že bude určený pre špecifickú skupinu používateľov. A nielen z toho dôvodu, že bude azda najviac ružovým telefónom na trhu ale aj preto, že jeho používanie bude výrazne obmedzené. Zákazníkov si ale pravdepodobne nájde aj medzi mladou generáciou, ktorá čoraz viac propaguje digitálny detox a oddych od sociálnych sietí.

Zdroj: gsmarena.com, X (@HMDdevices)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.