Unikli aj detailné technické parametre.

Konferencia Made by Google sa bude konať 13. augusta. Spoločnosť na ej predstaví poriadne veľkú nádielku smartfónov, inteligentných hodiniek Pixel Watch 3 a softvéru. Jedným z hlavných lákadiel bude okrem skladateľného Pixel 9 Pro Fold aj Pixel 9 Pro XL, ktorý bude jeden zo štyroch smartfónov, ktoré Google už o pár dní predstaví verejnosti.

Doteraz bolo zverejnené obrovské množstvo renderov všetkých modelov série Pixel 9, avšak teraz sa naskytla možnosť vidieť skutočné fotografie modelu Pixel 9 Pro XL spolu s množstvom AI funkcií. Na druhej strane je takmer isté, že Google počas predstavenia série Pixel 9 poruší tradíciu, a novinky predstaví s aktuálnym Androidom 14. Existujú teda indície, že Google zápasí s bližšie nešpecifikovanými problémami, ktoré mohli negatívne ovplyvniť aj spoločnosť Samsung. Všetky modely série Pixel 9 však dostanú 7 rokov aktualizácií, čo sa počíta.

Google Pixel 9 Pro XL na skutočných fotografiáchZdroj: Arsène Lupin
Google Pixel 9 Pro XL na skutočných fotografiách

Pixel 9 Pro XL spolu s modelmi Pixel 9 a 9 Pro budú vybavené čipsetom Google Tensor G4 spolu s bezpečnostným čipom Titan M2. Verzia Pro XL bude mať až 16 GB RAM a až 1TB úložisko. Cena tohto modelu bude začínať na úrovni 1100 dolárov. Nechajme sa však prekvapiť, ako sa cena zmení, keď sa tento smartfón dostane do predaja v Európe. XL verzia série Pixel 9 bude vybavená 6,8 palcovým OLED displejom s rozlíšením 1 344 x 2 992 pixelov a jasom až 3 000 nitov. Displej bude chránený ochranným sklom Gorilla Glass Victus 2

Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx (f/1.68), fotoaparát s 5× periskopickým priblížením 48 Mpx (f/2.8) a ultraširokouhlý 48 Mpx (123°, f/1.7). Hlavný fotoaparát bude využívať 1/1,31” senzor Samsung GNK a OIS. Ultraširokouhlý fotoaparát bude využívať 1/2,51” senzor IMX585 od Sony. Tieto dva fotoaparáty budú súčasťou všetkých troch štandardných modelov série Pixel 9. Modely Pro však budú v prípade teleobjektívu využívať senzor IMX858 od Sony vrátane OIS. Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 42 Mpx. Predpokladá sa, že Pixel 9 Pro XL bude vybavený batériou s kapacitou 5060 mAh s podporou 45 W nabíjania. 

Hoci internetom sa už niekoľko dní šíria fámy, že Google pri sérii Pixel 9 poruší tradíciu  a predstaví ju bez nového Androidu, tak séria Pixel 9 bude od prvého momentu vybavená funkciami Gemini AI, novou aplikáciou Pixel Počasie a veľa ďalšieho.

Hovorí sa, že tri klasické modely série Pixel 9 budú na trh uvedené koncom tohto mesiaca, ale skladateľný model sa na trhu objaví približne o mesiac neskôr.

Zdroj: Arsène Lupin

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.