Samsung Messages sú postupne nahrádzané Google Správami.

Aplikácia Samsung Messages patrí neodmysliteľne k smartfónom z dielne juhokórejskej značky. Používatelia týchto zariadení si na aplikáciu pre komunikáciu prostredníctvom SMS či RCS správ zvykli, avšak v poslednej dobe môžeme byť svedkami jej nahrádzania. Tak, ako je to zvykom u iných značiek vyrábajúcich smartfóny aj vlastný softvér, aj v prípade Samsungu má pôvodnú aplikáciu nahrádzať tá od Googlu.

Google Správy sú pritom známe svojím rozšírením naprieč Android smartfónmi, pričom v priebehu posledných rokov si prešla mnohými vylepšeniami. Aj práve preto sa mal Samsung rozhodnúť postupne vlastnú aplikáciu nahrádzať. Začal s tým na vybraných trhoch pri modeloch Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Ako sa však teraz dozvedáme, pôvodnú aplikáciu chce nahradiť aj v starších smartfónoch.

Galaxy Z Flip6Zdroj: TOUCHIT
Galaxy Z Flip6

Viacerí používatelia na fóre Reddit či sieti Threads sa tak podľa portálu Android Authority sťažujú na to, že ich smartfón podnecuje k zmene aplikácie. Službu Samsung Messages pritom využívajú roky a zvykli si na ňu. Teraz ich však smartfón žiada o zmenu. V príspevkoch na internete sa tak opakovane objavujú vybrané smartfóny, medzi ktoré patrí napríklad Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra či Galaxy S22+. Je však pravdepodobné, že žiadosť evidujú aj majitelia iných telefónov zo série Galaxy S.

Používanie aplikácie Samsung Messages je pritom aj naďalej možné. Majitelia súčasných smartfónov nie sú nútení využívať aplikáciu Google Správy a rovnako používatelia nových smartfónov s aplikáciami od Googlu si môžu aplikáciu od Samsungu nainštalovať. Je však nutné poznamenať, že postupne bude za aplikáciou od Googlu zaostávať a odporúča sa využívať práve Google Správy.

Samsung tak chce zmenou docieliť lepší vývoj aplikácie Google Správy a rovnako rozšíriť, resp. vylepšiť štandard RCS. Juhokórejský gigant teda bude s Googlom spolupracovať na vývoji aplikácie, ktorú bude postupne propagovať aj vo vlastných telefónoch.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.