Samsung na veľtrhu IFA predstavil koncept umelej inteligencie pre každého.

Veľtrh IFA tento rok bezpochyby patrí umelej inteligencii, čomu prispôsobil svoju tlačovú konferenciu aj juhokórejský Samsung. V rámci vízie AI pre každého tak predstavil niekoľko zariadení a tiež aktualizáciu pre smartfóny Galaxy, pričom všetky novinky sa týkajú práve umelej inteligencie. Pre používateľov smartfónov máme navyše dobrú správu, AI funkcie sa totiž dostanú do väčšieho množstva zariadení, čo ovplyvní viacerých majiteľov novších modelov Galaxy.

Ekosystém Samsungu je pritom prepojený s umelou inteligenciou nielen v oblasti smartfónov, no aj domácich spotrebičov či systémov domácej zábavy. Teraz si tak predstavíme novinky, ktoré juhokórejský výrobca počas konferencie v Berlíne odprezentoval.

Najväčšou novinkou pre používateľov smartfónov je bezpochyby aktualizácia na One UI 6.1.1., ktorá príde do smartfónov po veľtrhu IFA. V rámci tejto aktualizácie sa majitelia modelov Galaxy S24, Z Fold5 či Z Flip5 môžu tešiť na nové funkcie umelej inteligencie ako napr. Live Translate či Circle to Search známe zo smartfónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Táto aktualizácia zároveň do smartfónov prinesie nové aplikácie, ktoré podporia tvorivé aj komunikačné možnosti smartfónov. Ide tak o Sketch to Image alebo Portrait Studio.

Samsung AI funkcieZdroj: TOUCHIT
Samsung AI funkcie

Predstavené boli aj projektory The Premiere 9 a The Premiere 7. Tie prinášajú vyspelú laserovú technológiu, vďaka čomu si môžete vychutnať 4K rozlíšenie pri uhlopriečke až 130″. Nechýbali ale ani nové Galaxy Booky v podobe Galaxy Book5 Pro 360 a Galaxy Book4 Edge 15″.

Galaxy Book5 Pro 360 vznikol v spolupráci so spoločnosťou Intel. Ide o notebook s procesorom Intel Core Ultra a umelou inteligenciou Galaxy AI. Galaxy Book4 Edge 15″ vznikol zasa vďaka spolupráci Qualcommu a Microsoftu, keďže procesorom je v tomto prípade Snapdragon X Plus. V tomto notebooku je tak možné kombinovať funkcie Microsoft Copilot+ a Galaxy AI. Notebooky žiaľ nebudú dostupné na Slovensku.

Samsung Galaxy Book5 Pro 360Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Book5 Pro 360

Inteligentná domácnosť s umelou inteligenciou je pritom taktiež dôležitou témou v Samsungu. Počas prezentácie sme boli svedkami práce s inteligentnou chladničkou, práčkou či práce s Bixby, ktorý dokáže inteligentne plánovať a spracovávať vaše pokyny na ovládanie domácnosti. Všetko je pritom spojené s AI.

Inteligentná AI domácnosť SamsungZdroj: TOUCHIT
Inteligentná AI domácnosť Samsung

V neposlednom rade bola predstavená aj nová verzia bezdrôtového reproduktora The Music Frame. Ten bol vyvinutý v partnerskej spolupráci s tvorcami filmu Wicked spoločnosti Universal Picture. Limitovaná edícia sa bude predávať s dvomi obrázkami z tohto filmu a súčasťou balenia budú aj autogramy niektorých postáv a potvrdenie o ich pravosti. Okrem toho sme sa dočkali aj prezentácie televízora Neo QLED 8K AI TV, ktorý umelú inteligenciu zakomponoval do vylepšenia obrazu aj zvuku.

Súčasťou veľtrhu IFA sme aj my v redakcii a s novinkami odprezentovanými dnes na konferencii sa aj zoznámime. V najbližších dňoch vám ich priblížime aj v rámci článkov a videí na našom YouTube kanáli.

Zdroj: Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.