Prvý tri-fold od Huawei sa bude skladať do písmena Z.

S blížiacim sa predstavením prvého skladateľného modelu typu tri-fold od Huawei na internet unikajú mnohé informácie. S informovaním však začal aj samotný výrobca, ktorý po ohlásení predstavenia zverejnil na internete niekoľko propagačných materiálov, na ktorých sa telefón nachádza. Žiadne špekulácie teda už aktuálne nemusíme sledovať, nakoľko nás o všetkom podstatnom informuje priamo výrobca. A už teraz musíme povedať, že sa je na čo tešiť.

Predstavenie tohto telefónu prebehne v Číne už 10. septembra len pár hodín po tom, čo svoje vlajkové lode prinesie na trh Apple. Séria iPhone 16 teda bude pozornosť zdieľať aj so zaujímavým telefónom, ktorý bude na trhu pôsobiť pod označením Huawei Mate XT. Ak vás teda tento smartfón zaujíma, pozrite sa na to, ako bude vyzerať.

Huawei Mate XTZdroj: androidauthority.com
Huawei Mate XT

V rámci predchádzajúcich únikov sme už mali možnosť tento telefón vidieť. Snímky však boli menej kvalitné, avšak na nich bolo možné vidieť predstaviteľa spoločnosti, Richarda Yu, ako tento telefón používa. Nikdy ho však nebolo možné vidieť v plnej podobe, keďže ho používal buď v plne otvorenom alebo zatvorenom stave. Na propagačnom materiáli od Huawei teraz vidíme Mate XT v polohe tak, ako sa bude skladať. A ako je vidno, bude to do písmena Z.

Vo vonkajšej časti telefónu teda nebude displej, aspoň to tak vyzerá na snímke. Všetky tri časti displeja budú vo vnútornej časti, ktorá sa bude dať skladať do Z. V zloženom stave sa teda dve časti displeja budú o seba opierať a bude tak možné používať okrajovú časť rovnako ako štandardný telefón. Ak však túto časť zahnete do zadu, pripomínať bude štandardné modely fold. Okrajová časť teda bude na zadnej strane smartfónu a zvyšné dve budú v prednej časti.

Zadná strana telefónu bude pravdepodobne z eko kože. Vyplýva to zo snímky, ktorú výrobca zverejnil na internete, kde môžeme vidieť kožený povrch v červenej farbe. V jednej časti smartfónu je aj výrazný výstup pre fotoaparát, ktorý bude mať osemhranný tvar. snímače fotoaparátu budú tri a očakáva sa, že pôjde o kvalitnú fotografickú výbavu. Práve toto je oblasť, na ktorú sa Huawei zvyčajne sústreďuje a obsadzuje tak popredné priečky rebríčkov fotomobilov.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.