Xiaomi 14T Pro bude dizajnom vychádzať z už predstavených telefónov.

Predstavenie série Xiaomi 14T je už za rohom. Minuloročná generácia telefónov v podobe Xiaomi 13T a 13T Pro bola totiž predstavená už 26. septembra, pričom septembrové predstavenie očakávame aj tento rok. Dátum predstavenia zatiaľ nepoznáme, avšak množstvo únikov spájaných s touto sériou nám potvrdzuje, že dlho už čakať nebudeme. Tešiť sa môžeme opäť na dva telefóny série, pričom Pro verzia je predmetom aj najnovšieho úniku.

Na snímke sa tak objavil Xiaomi 14T Pro, ktorý bude dizajnom pripomínať už predstavené telefóny. Zadná strana smartfónu bude kombináciou dizajnov modelov Xiaomi 14 a POCO F6 Pro, pričom opäť bude možné sledovať dôraz na fotoaparáty. Fotoaparát modelu má pozostávať z troch snímačov a na ostrovčeku s ním sa bude vynímať aj logo spoločnosti Leica. Hlavný snímač by mal mať 50 Mpx a podľa najnovšieho úniku aj teleobjektív bude mať 50 Mpx. Tretím snímačom bude ultraširokouhlý snímač.

Xiaomi 14T ProZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 14T Pro

Predná strana by mala mať skutočne tenké rámčeky. Narušenie displeja bude v podobe priestrelu pre selfie fotoaparát v strednej časti displeja. Na snímke je telefón možné vidieť v elegantnej čiernej farbe, pričom ostrovček s fotoaparátmi je štvorcový a podľa snímky aj ohraničený lesklými prvkami. Vo výbave zariadenia by nemal chýbať ani 6,67″ AMOLED displej s podporou 144 Hz obnovovacej frekvencie.

O výkon telefónu by sa mal postarať čipset MediaTek Dimensity 9300+. Práve čipsety od spoločnosti MediaTek sú zvyčajne kľúčovou súčiastkou modelov zo série Xiaomi T, pričom vďaka nim si môžu udržať o niečo atraktívnejšiu cenu. Batéria Xiaomi 14T Pro by mala mať kapacitu 5000 mAh a ako je už v prípade týchto výkonných modelov zvykom, chýbať nebude ani 120 W nabíjanie.

Predstavenie série Xiaomi 14T prebehne už v blízkej dobe. Septembrové predstavenie je už takmer isté, ak by sa však nepotvrdilo, očakávame predstavenie začiatkom októbra. Jeseň teda bude plná nových smartfónov, ktoré oživia portfólio značiek.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.