Samsung Galaxy S24 FE môže byť drahší až o 100 dolárov oproti predchádzajúcej generácii.

Spoločnosť Samsung sa už pomaly pripravuje na predstavenie jesenných noviniek v podobe tabletov aj smartfónu. Naznačujú to viaceré úniky, ktorých je mnoho a zdá sa teda, že predstavenie je už za rohom. Na jeseň by sa mali ukázať tablety zo série Galaxy Tab S10, no aj nový smartfón známy prívlastkom fanúšikovská edícia. Pôjde o Samsung Galaxy S24 FE, ktorý by mal byť cenovo dostupnejšou alternatívou k prémiovému Galaxy S24 a akousi medzigeneráciou pred príchodom série Galaxy S25.

Najnovší únik týkajúci sa týchto zariadení odhaľuje ich ceny, ktoré na jednu stranu potešia, na druhú zasa nie. Prekvapením je najmä zvýšenie ceny modelu Galaxy S24 FE, ktorý by mal byť práve cenovo dostupnejším zariadením. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou, ktorá v predaji štartovala s cenou 599 dolárov, však bude model o niečo drahší. Naznačuje to posledný únik, podľa ktorého by tento telefón štartoval v predaji s cenou na úrovni 699 dolárov.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: androidheadlines.com
Samsung Galaxy S24 FE

Zatiaľ nie je jasné, aké zmeny telefón ponúkne v porovnaní s predchádzajúcou generáciou a či zvýšenie ceny teda bude odôvodnené. O výkon tohto modelu sa postará čipset Exynos 2400, avšak v porovnaní s modelom Galaxy S24 predstaveným vo februári by mal byť tento čipset upravený a menej výkonný. Zvýšenie ceny je prekvapivé aj z toho dôvodu, že aktuálne je oficiálna cena modelu Galaxy S24 na úrovni 899 eur, no kúpiť sa dá aj lacnejšie.

Aj napriek zvýšeniu ceny modelu Galaxy S24 FE máme dobré správy, ktoré sa týkajú tabletov. Konkrétne ide o model Galaxy Tab S10+, pričom aj tento tablet by mal byť predstavený po boku telefónu s prívlastkom FE. Základná verzia s 256 GB úložiskom by sa mala začať predávať už za 999 amerických dolárov, čo nie je žiadnou zmenou v porovnaní s predchádzajúcou generáciou v podobe Galaxy Tab S9+. Lepšiu cenu ale zrejme získa 512 GB verzia tabletu, ktorá by mala stáť 1119 eur. Pre porovnanie s 512 GB verziou pri Galaxy Tab S9+ je cena o 80 eur nižšia, staršia generácia teda v tejto konfigurácii stála 1199 eur.

Dátum predstavenia smartfónu Samsung Galaxy S24 FE aj série tabletov zatiaľ nie je známy. Očakávame však predstavenie v najbližších týždňoch aj z dôvodu množstva únikov, ktoré sa na internete objavujú. Na finálny dátum si ale zatiaľ budeme musieť počkať.

Zdroj: androidauthority.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.