Google sa pripravuje na vydanie ďalšej plnej verzie.

Android Auto uľahčuje prechod medzi smartfónmi a systémami vozidiel bez výraznej straty používateľského komfortu. V súvislosti s automobilmi sa čoraz viac presadzuje systém Android Automotive, ktorý vo svojej najnovšej verzii prináša viaceré vylepšenia, avšak viaceré novinky prináša aj nová verzia Android Auto 12.9 vo svojej beta verzii. Pokým Android Auto beží na smartfónoch a zobrazuje sa na obrazovke auta, tak Android Automotive beží priamo na hardvéri vozidla a integruje funkcie na ovládanie jeho funkcií

K novej verzii Android Automotive 15 sa teraz pripája Android Auto, ktoré vo svoje beta verzii prináša novinky pre Google Mapy a ďalšie očakávané funkcie. Verzia 12.9 sa v prípade, že ste členom beta programu nainštaluje sama, pričom nie je potrebné vykonávať žiadne ďalšie kroky. Android Auto je zároveň čoraz bližšie k ďalšiemu míľniku, ktorým je Android Auto 13.0 a práve aktuálna beta naznačuje, čo Google v systéme na prepojenie smartfónov a automobilov pripravuje do budúcnosti.

Android AutoZdroj: GoodRequest
Android Auto

Beta verzia Android Auto 12.9 prináša

Nová funkcia uľahčuje používanie Máp Google, pretože pri výbere cieľa bude odteraz možné pridať ho ako zastávku na trase, namiesto okamžitého spustenia navigácie. Predtým mohli používatelia vytvárať trasy s viacerými zastávkami, ale proces bol zložitý a trochu neprehľadný. Pridanie tlačidla „Pridať zastávku“ tento proces výrazne zjednodušuje, čo robí plánovanie trasy plynulejším a menej náročným. 

Na druhej strane je škoda, že do novej beta verzie Android Auto sa stále nedostali funkcie ako Gemini Live a nový prehrávač hudby, ktoré sú očakávané niekoľko týždňov. Aktualizácia okrem viditeľných zmien určite prináša aj ďalšie vylepšenia výkonu a opravy chýb, aj keď konkrétne detaily nie sú známe, pretože Google o nich dlhodobo neinformuje. 

Ak chcete Android Auto 12.9 vyskúšať, môžete si ho stiahnuť prostredníctvom beta programu Obchodu Play alebo z dôveryhodných zdrojov ako napríklad APKMirror.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.