Konzervatívny prístup má však svoje opodstatnenie.

Spoločnosť Samsung nikdy nepatrila k priekopníkom rýchleho nabíjania. Jej obavy pravdepodobne pochádzajú z neúspechu “vybuchujúceho” modelu Galaxy Note7, ktorý mal konštrukčné problémy s batériou. Po tejto skúsenosti ani rýchlosti nabíjania jej vlajkových modelov do dnešných dní nepresiahli 45 W, hoci čínska konkurencia nemá problém na trh nasadiť smartfón s 240 W nabíjaním. Za najväčší úspech v tejto oblasti sa aktuálne považuje 320 W nabíjanie od Realme.

Pokým Galaxy Note 10+ bol prvým smartfónom od Samsungu, ktorý priniesol 45 W nabíjanie, tak Samsung od roku 2019 v tejto oblasti neponúkol žiadne významné vylepšenia. Aktuálne sa však na základe správy z portálu Gizmochina dozvedáme, že kórejská spoločnosť do série Galaxy S25 opäť neprinesie žiadne inovácie, ktoré by posunuli rýchlosti nabíjania na novú úroveň, teda aspoň v ponímaní spoločnosti Samsung.

Samsung Galaxy S22+Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S22+ so 45 W nabíjaním

Očakáva sa, že predstavenie série Galaxy S25, vrátane modelov Galaxy S25, Galaxy S25+ a S25 Ultra, prebehne v januári 2025. V súvislosti s ich uvedením sa objavilo niekoľko zaujímavých informácií, ktoré odhalili napríklad nový dizajn Galaxy S25 Ultra, avšak v kontexte týchto informácií menej zaujímavo vyznieva nová správa o rýchlosti nabíjania dvoch základných modelov. Pokým Galaxy S25 zostane verné “nudne” pomalému 25 W nabíjaniu, tak Galaxy S25+ bude možné nabíjať 45 W nabíjaním, čo na druhej strane nie je pri Plus modeloch série Galaxy S až taká novinka, keďže 45 W nabíjanie už podporoval model Galaxy S22+

Databáza 3C tak celkovo odhalila, že Galaxy S25 (SM-S9310) bude podporovať spomínané 25 W rýchle nabíjanie, zatiaľ čo Galaxy S25+ (SM-S9360) 45 W rýchle nabíjanie. To zároveň znamená, že oproti predchodcom sa v oblasti nabíjania nič nemení. Potvrdená je aj chýbajúca nabíjačka v balení celej série Galaxy S25

Samsung Galaxy S25Zdroj: AndroidHeadline
Samsung Galaxy S25

Certifikácie naznačujú, že model Galaxy S25 bude vybavený 4 000 mAh batériou, zatiaľ čo Galaxy S25+ bude mať batériu s kapacitou 4 900 mAh. Najvybavenejší model Galaxy S25 Ultra bude mať batériu s kapacitou 5 000 mAh. Pri všetkých troch smartfónoch nebude chýbať bezdrôtové a reverzné bezdrôtové nabíjanie. Súčasťou výbavy všetkých troch modelov by mal byť čipset Snapdragon 8 Gen 4.

Hoci by sa mohlo zdať, že Samsung nesleduje trendy, tak práve táto spoločnosť ich udáva. Keďže vlajkové modely majú až 7-ročnú softvérovú podporu, tak Samsung sa k nej snaží prispôsobiť aj životnosť hardvéru.

Zdroj: Gizmochina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.