Ponuka platí do 20. októbra alebo do vypredania zásob.

Sony začiatkom septembra oznámilo novú výkonnejšiu verziu konzoly PlayStation 5. Nazýva sa PlayStation 5 Pro a do predaja sa dostane 7. novembra za cenu 799,99 eura. Táto cena výrazne mení zaužívané štandardy vo svete herných konzol, ktoré v minulosti lákali práve nižšou cenou.

Pokiaľ sa vám nechce kupovať PlayStation 5 Pro za 800 eur, možno vás poteší aktuálna zľava na štandardné modely konzoly PlayStation 5. Verziu PlayStation 5 Digital Edition môžete teraz kúpiť za 399,99 eura, čo predstavuje zľavu vo výške 50 eur v porovnaní s bežnou cenou. V porovnaní s PlayStation 5 Pro je cena polovičná.

Aký je rozdiel medzi PlayStation 5 a PlayStation 5 Pro

Konzola PlayStation 5 Pro bude mať 2 TB úložisko a k dispozícii bude iba vo verzii bez optickej mechaniky. V tomto smere je porovnanie s PlayStation 5 Digital Edition férové, nakoľko ani táto verzia nemá optickú mechaniku. Veľkosť úložiska PS5 Digital Edition je 1 TB.

PlayStation 5 Pro prinesie 45 % nárast grafického výkonu a vyššiu kvalitu ray tracingu. Hry si vďaka tomu užijete v lepšej vizuálnej kvalite. Otázkou je, či je to pre bežného používateľa dostatočná motivácia na to, aby zaplatil za hernú konzolu dvojnásobnú cenu. Všetky hry, ktoré budú fungovať na PlayStation 5 Pro, si zahráte aj na štandardnej PlayStation 5.

V rámci aktuálnej zľavy konzoly PlayStation 5, ktorá platí do 20. októbra alebo do vypredania zásob, sú zlacnené aj ostatné modely tejto konzoly.

Zdroj: PlayStation

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit