Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Hyundai Motor Company dosiahla v uplynulých dňoch významný míľnik. Celosvetovo vyrobila už 100 miliónov vozidiel. Tento úspech pritom dosiahla len za 57 rokov od svojho založenia a v globálnom automobilovom priemysle sa tak zaradila k výrobcom, ktorý túto hranicu pokorili za veľmi krátky čas.

Pri tejto príležitosti sa vo výrobnom závode v kórejskom Ulsane konal slávnostný ceremoniál, počas ktorého bolo zákazníkovi odovzdané stomiliónte prvé vozidlo. Stal sa ním elektrický model IONIQ 5, ktorý zišiel z výrobného pásu počas ceremoniálu.

100 miliónov celosvetovo vyrobených vozidiel je významným míľnikom, ktorý sme dosiahli vďaka našim zákazníkom na celom svete, ktorí si od úplného začiatku vyberajú naše produkty a podporujú tým rast značky Hyundai. Prijímaním odvážnych výziev a neustálym úsilím o inovácie sa nám podarilo dosiahnuť rýchly rast a umožňuje nám to pokračovať v ceste smerom k ďalším 100 miliónom vozidiel ako spoločnosti, ktorá mení pravidlá hry v oblasti mobility,“ povedal Jaehoon Chang, prezident a generálny riaditeľ Hyundai Motor Company.

Závod v Ulsane, ktorý je v prevádzke od roku 1968, má aj veľký historický význam ako „rodisko kórejského automobilového priemyslu“. V roku 1975 tu odštartovala produkcia prvého nezávisle skonštruovaného kórejského sériovo vyrábaného modelu, Pony. Závod Ulsan je v súčasnosti hlavným centrom elektrifikácie a Hyundai tu zriaďuje špecializovaný závod na výrobu elektrických vozidiel (EV).

Každý jeden zamestnanec spoločnosti Hyundai Motor prispel svojou tvrdou prácou a obetavosťou k celkovej výrobe 100 miliónov kusov vozidiel. Táto pozitívna udalosť je ďalším z krokov smerom k budúcej ére elektrifikácie, na ktorej čele bude Hyundai stáť,“ povedal Dong Seock Lee, prezident a vedúci domácej výroby v Hyundai Motor Company.

Historický úspech je výsledkom neustáleho rastu automobilky Hyundai, ktorý urýchlilo aj uvedenie prémiovej značky Genesis, značky N pre vysokovýkonné modely a elektrických modelov postavených na špecializovanej globálnej modulárnej platforme (E-GMP), akými sú IONIQ 5 či IONIQ 6. Hyundai zároveň postavil svoje výrobné závody aj v iných častiach sveta – v Turecku, Indii, USA a Českej republike. Vďaka tomu sa dynamika rastu spoločnosti významne zvýšila. Kým prvých 50 miliónov áut vyrobil Hyundai do roku 2013 a potreboval na to 46 rokov, ďalších 50 miliónov vyrobil len za 11 rokov.

Hyundai vo svojom rozvoji pokračuje. V minulom roku založil v Singapúre globálne inovačné centrum Hyundai Motor Group Global Innovation Center Singapore (HMGICS), ktoré sa venuje novým konceptom inteligentnej mestskej mobility. Vyvíjajú sa tu inovatívne výrobné platformy a pokročilé technológie vrátane umelej inteligencie (AI), robotov a inteligentných tovární, ktoré majú prispievať k zvyšovanie efektívnosti výroby a postupne sa budú zavádzať do ďalších výrobných závodov, akým je napríklad Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA).

Značky: