Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina ZKW Group nadviazala spoluprácu so spoločnosťami LG Vehicle Solutions a LG Soft India s cieľom využiť synergie a odborné znalosti softvérového oddelenia spoločnosti LG.

Spoločnosť LG Electronics zamestnáva v Indii takmer 1 100 špecializovaných odborníkov, ktorí vyvíjajú softvér pre širokú škálu aplikácií, vrátane automobilového sektora. Začiatok prvých spoločných projektov je naplánovaný už v októbri 2024, pričom cieľom spolupráce je vývoj softvéru pre prémiové osvetľovacie systémy a inteligentné osvetľovacie funkcie, ktoré zvýšia bezpečnosť na cestách.

„Synergia so spoločnosťou LG Soft India otvára spoločnosti ZKW skvelú príležitosť vyvíjať pre našich zákazníkov robustný softvér najvyššej kvality v spolupráci s vysokokvalifikovanými odborníkmi. Je to dôležitý krok smerom k softvérovo definovanému vozidlu,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti ZKW Dr. Wilhelm Steger.

Softvér zohráva v moderných automobiloch ústrednú úlohu. Spoločnosť ZKW preto podniká ďalší krok na podporu prechodu na softvérovo definované architektúry vozidiel. Ako súčasť skupiny LG Group spolupracuje špecialista na osvetľovacie systémy so sídlom vo Wieselburgu so spoločnosťou LG Soft India v Bengalúre, ktorá je jedným z najväčších globálnych výskumných a vývojových centier spoločnosti LG Electronics. Úlohou je vyvíjať a vyrábať vysokokvalitné produkty s kvalitným softvérovým riešením. „Rozšírená spolupráca so spoločnosťou LG nám umožňuje napredovať vo vývoji nových produktov pre naše medzinárodné trhy a otvárať nové segmenty zákazníkov,“ vysvetľuje Dr. Steger.

Osvetlenie vozidiel budúcnosti 

Softvér je kľúčovou súčasťou súčasných inovácií spoločnosti ZKW, ako sú napríklad inteligentné a adaptívne systémy predných svetiel, ktoré sú založené na vysoko komplexných algoritmoch. Aj animované zadné svetlá fungujú vďaka softvérovej elektronike, ktorá umožňuje širokú škálu funkcií a možností ovládania.

Vďaka spolupráci s LG Soft India sa má teraz pohnúť dopredu vývoj platforiem pre nové produkty a technológie. „Odštartovaním úzkej spolupráce dopĺňame našu medzinárodnú sieť vývoja produktov o cenné odborné znalosti a podporujeme ďalšie inovačné kroky, ako je scénické osvetlenie či integrácia technológií umelej inteligencie,“ hovorí Udo Hornfeck, technický riaditeľ spoločnosti ZKW Group GmbH.

O spoločnosti LG Soft India

Spoločnosť LG Soft India so sídlom v Bengalúre je inovačným oddelením spoločnosti LG Electronics a jedným z najväčších globálnych výskumných a vývojových centier spoločnosti mimo Kórey. Od svojho založenia v roku 1996 sa spoločnosť stala dôveryhodným partnerom pre zákazníkov na celom svete a zameriava sa na inovatívne technologické oblasti, ako sú domáce spotrebiče a vzduchotechnika, domáca zábava, riešenia komponentov vozidiel, obchodné riešenia, webOS a umelá inteligencia.

S takmer 1 100 inžiniermi je jedným z najdôležitejších inovačných centier spoločnosti LG Electronics. LGSI dodáva zákazníkom, ako sú Mercedes Benz, General Motors, Toyota, Porsche, BMW, VW, Renault Nissan, JLR a Hyundai, riešenia pre automobilový priemysel, platformu webOS a ďalšie oblasti.

O riešení LG pre komponenty vozidiel

V roku 2023 dosiahla spoločnosť LG Vehicle component Solutions ročný obrat vo výške zodpovedajúcej 6,8 miliardy eur. Ďalším cieľom je podporiť externý rast, ďalej rozširovať odborné znalosti v oblasti infotainmentu vozidiel a využívať know-how z oblastí domácich spotrebičov a IT. Okrem toho sa má ďalej rozvíjať divízia e-Powertrain a posilňovať výrobné závody v zahraničí.

ZKW v skratke

Skupina ZKW sa špecializuje na inovatívne prémiové osvetľovacie systémy a elektroniku. Ako dcérska spoločnosť spoločnosti LG Electronics Vehicle Solutions je ZKW od roku 2018 súčasťou skupiny LG. Ako systémový dodávateľ je spoločnosť ZKW globálnym partnerom automobilového priemyslu. Pod heslom „Bright Minds, Bright Lights.“ skupina vyvíja a vyrába komplexné prémiové osvetľovacie a elektronické moduly pre medzinárodných výrobcov automobilov s inteligentným myslením a najmodernejšími výrobnými technológiami. Medzi jej špičkové produkty patria výkonné a cenovo výhodné kompletné LED systémy. Skupina ZKW má celkovo dvanásť pobočiek po celom svete, ktoré sú inteligentne prepojené v oblasti vývoja a výroby. V roku 2023 bude skupina zamestnávať približne 10 000 ľudí a dosiahne celkový obrat približne 1,54 miliardy eur.

V súlade s firemnou víziou „Priekopnícke prémiové osvetľovacie a elektronické systémy ZKW pre všetky koncepcie mobility v globálnom automobilovom priemysle“ je hlavným cieľom spoločnosti vyrábať high-tech produkty najvyššej kvality a podporovať vývoj inovatívnych kompletných osvetľovacích systémov. Vďaka svojim vynálezom a inováciám robí skupina ZKW motorové vozidlá žiadanejšími, individualizovanejšími, bezpečnejšími a energeticky úspornejšími. 360-stupňový sortiment zahŕňa svetlomety a hmlové svetlá, zadné svetlá, smerovky, osvetlenie interiéru a evidenčného čísla, ako aj elektronické moduly.

Známi výrobcovia automobilov a ich značky sa spoliehajú na inovatívne produkty. Spoločnosť ZKW je hrdá na svojich zákazníkov, ako sú BMW (BMW, Rolls Royce), DAIMLER (MERCEDES-BENZ Cars and Trucks), FORD (Lincoln, Ford), GEELY (Volvo, Polestar, Lynk & Co; Geely), GENERAL MOTORS (Buick, Chevrolet, Cadillac), Hyundai/Kia, JLR (Jaguar, Land Rover), Stellantis (Opel, Citroen), RENAULT/NISSAN (Infiniti, Alpine), VGTT (Volvo Trucks, MACK) a VW Group (Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley, Škoda, Seat/Cupra, VW, VW Commercial Vehicles, MAN, Scania). Vďaka inteligentným svetelným systémom a inovatívnemu dizajnu charakterizuje spoločnosť ZKW vzhľad a charakter vozidiel na celom svete.

Značky: