Bez väčších prekvapení.

Google zajtra predstaví svoje nové telefóny Google Pixel a Pixel XL. Pre internetového giganta ich vyrába spoločnosť HTC. Pokiaľ sú údaje obchodu Carphone Warehouse správne, novinky ponúknu procesor Snapdragon 821 s taktom 2,15 GHz a budú dostupné v 32 GB a 128 GB prevedení. Na rozdiel od Nexusov, Pixel umožní použiť aj externú SD kartu s úložiskom do 256 GB.

Zadný fotoaparát má rozlíšenie 12MP a clonu f/2.0. Telefóny budú dostupné vo verzii s 5-palcovým Full HD displejom a 5,5-palcovým QHD displejom (XL verzia).

V oboch prípadoch je obrazovka chránená ochranným sklom Gorilla Glass 4 a predná kamera má 8MP. Čo sa batérií týka, Pixel má 2770 mAh kapacitu a väčšia verzia ponúkne 3450 mAh batériu. Telefóny majú predinštalovaný operačný systém Android Nougat 7.1 a budú dostupné v čiernej a bielej farbe.

Parametre telefónu neprekvapia a viac-menej súhlasia s tým, čo internetom kolovalo počas posledných týždňov. Rovnako aj dizajn vás asi neposadí na zadok. Plochy nad a pod displejom sú pomerne veľké. Snímač odtlačkov prstov je umiestnený na zadnej strane konštrukcie.

Takže toľko telefóny Google Pixel. Uvidíme, či nás Google zajtra niečim prekvapí v tomto segmente. Konferencia začína o 18:00 nášho času.

google_pixel_cw_02_nowat

pixel-banner_nowat

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

VIDEO: Google láka na 4. október. Predstaví nové smartfóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit