S blížiacim sa predpokladaným termínom predstavenia budeme o Note10 počuť čoraz častejšie.

Najnovšie sa dozvedáme, že sa pre tento smartfón pripravujú zmeny v umiestnení predných a zadných fotoaparátov a oproti Note9 tak príde ku zmene ich orientácie. Zdrojom informácií je spoľahlivý leaker UniverseIce, ktorý tvrdí, že by sme sa mali dočkať vertikálneho uloženia kamier, namiesto klasického a pre Samsung bežného horizontálneho zoradenia. Táto informácie je prekvapujúca aj vzhľadom k tomu, že modelový rad Galaxy S10 a aj Note9 majú fotoaparáty zoradené horizontálne.  

Pokiaľ sa pozrieme bližšie aj na použité typy fotoaparátov, je tak vysoko pravdepodobné, že ich počet sa na zadnej strane Note10 môže zvýšiť až na číslo 4. Teda pokiaľ by sme vychádzali z výbavy modelu Galaxy S10 5G a Note10 by bol vrcholovým modelom roka 2019.

Zdroj neinformuje, ako sa bude meniť umiestnenie prednej kamery, ale je pravdepodobné, že aj Note10 bude využívať dieru v displeji rovnako, ako modelový rad S10. Výrez v displeji je veľmi málo pravdepodobný, pričom nie je vylúčené umiestnenie predných fotoaparátov pod displej, aby sa stali úplne nenápadnými. Na tomto riešení Samsung pracuje už dlhší čas.

Je vcelku možné, že zmeny vo fotoaparátoch budú celkovo patriť k tým dizajnovo najvýraznejším. Note10 by mal inak vychádzať z dizajnového jazyka Note9.

Pri pohľade, do nie tak vzdialenej budúcnosti sa z rovnakého zdroja dozvedáme, že pripravovaný Samsung Galaxy S11 ponesie kódové označenie Picasso. Toto označenie by mohlo byť vierohodné, nakoľko aj Note10 ho má z “rovnakého súdka”. Už dlhší čas vieme, že pripravovaný Note10 nesie označenie DaVinci

Samsung chce pravdepodobne naznačiť výrazné zmeny v dizajne a pri spojení umeleckého smeru kubizmus, by sme mohli očakávať elimináciu zaoblených tvarov. Rovnako môže ísť o celkovo nový prístup k dizajnu aj výbave smartfónov modelového radu Galaxy S.

Prednedávnom Samsung predstavil aj 64 Mpx senzory. Je tak možné, že v niektorom zo spomínaných zariadení sa aj čoskoro objaví. Note10 uvidíme približne za tri mesiace, takže za pomerne krátky čas sa dozvieme, kam sa budú v najbližších mesiacoch kroky kórejského giganta uberať.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia Samsung Galaxy Buds: Skutočne bezdrôtové slúchadlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.