Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dobe homeofficov a flexibilnej pracovnej doby s neustálym prístupom na internet môže byť ťažké oddeliť pracovný život od súkromného.

Neustále upozornenia na nové emaily, správy alebo telefonáty nám často nedajú vydýchnuť a nechávame tak svoj pracovný život zasahovať do toho súkromného a naopak. Rovnováha medzi pracovným a súkromným životom je pritom kľúčová pre spokojný život bez zbytočného stresu. Paradoxne, sú to práve technológie, ktoré vďaka smart nastaveniam môžu pomôcť so stanovením zdravých hraníc. Zabudnite na pracovný stres a nastavte si zdravú rovnováhu medzi pracovným nasadením a súkromným životom. Vďaka týmto smart zariadeniam od Huawei a ich šikovným funkciám je to jednoduchšie, ako si možno myslíte.

Už žiadne upozornenia mimo pracovnej doby

Skvelou vychytávkou, ktorú ponúkajú všetky telefóny značky Huawei, vrátane najnovšieho smartfónu Huawei nova 11, je režim Nerušiť. Ak ste typ, ktorý neodolá prečítaniu pracovného e-mailu vo večerných hodinách, pretože naň vyskočí upozornenie, jednoducho si zapnite tento režim. Keď bude zapnutý, budú všetky upozornenia stlmené a nebudú sa ani zobrazovať. Režim si môžete sami zapínať či vypínať podľa potreby, alebo si môžete nastaviť pravidelné zapnutie v určitý čas. Na konci pracovnej doby sa vám tak zapne automaticky a vy sa môžete venovať sami sebe. Telefóny Huawei samozrejme ponúkajú nastavenie výnimiek. Sami si môžete určiť, aké kontakty sa vám dovolajú za každých okolností. Ak sa bojíte, že by sa mohlo diať niečo dôležité, môžete si zapnúť funkciu Opakované hovory. V prípade, že rovnaké číslo bude volať druhýkrát počas 15 minút, hovor nebude stlmený.

Urobte si To-Do list

Ďalším dobrým tipom je pripraviť si to-do list, teda zoznam úloh, na konkrétne dni. Každý z nás má totiž nielen pracovné, ale aj súkromné povinnosti, ktoré by mal počas dňa splniť. Ak ich ale nevidí napísané pred sebou, môže mať tendenciu ich neustále posúvať na ďalší a ďalší deň. Vytvorenie si zoznamu toho, čo musím počas dňa urobiť môže pomôcť s produktivitou a lepšou deľbou času, a tým prispieť k harmónii medzi pracovným a súkromným životom.

Napríklad v čase od 9 do 17 si môžete rozpísať jednotlivé pracovné úlohy a od 17 si rozvrhnete svoje súkromné aktivity od nákupu až po upratovanie kúpeľne. Detailný zoznam potom bude dobrou motiváciou, prečo skončiť s prácou včas a venovať sa aj súkromným aktivitám. Výborným pomocníkom na vytvorenie zoznamu úloh je Poznámkový blok, ktorým disponuje aj novinka Huawei nova 11. Položky poznámkového bloku potom môžete zoradiť podľa kategórií, umiestňovať ich do rôznych zložiek či im pridávať štítky v rôznych farbách.

Rozdeľte čas spravodlivo

Ak máte flexibilný pracovný čas, pracujete z domu alebo sami na seba, iste viete, že sústrediť sa na prácu je často náročné. Doma nás vyrušuje veľa veci, od neumytého riadu až po pohodlný gauč s televíziou oproti. V hektických obdobiach naopak koľkokrát nevieme odtrhnúť pozornosť od práce a zo súkromného života nemáme nič. Preto je dobré vedieť si čas spravodlivo a efektívne rozdeliť, aby ste mali istotu, že sa dostatočne venujete nielen práci, ale aj ďalším činnostiam ako rodina, domácnosti či šport. Pomôcť k tomu môže aj smart aplikácia.

V obchode AppGallery od Huawei nájdete nespočetné množstvo aplikácií v rámci 18 kategórií, vrátane zábavy, sociálnych sietí či navigácie a dopravy. Za pozornosť stojí napríklad aplikácia Forest: Stay focused. Tá je úplne zadarmo a pomôže vám v boji s prokrastináciou zábavnou formou. Po dobu, keď sa potrebujete sústrediť na prácu, necháte v aplikácii rásť strom. Nastaviť si môžete aj funkcie, ktoré môžu počas rastu stromu fungovať, napr. správy, hovory či emaily, takže sa nemusíte báť, že sa vám šéf nedovolá. Aplikácia je zaujímavá predovšetkým tým, že vám nielen pomôže so sústredením, ale navyše môžete vyrastené stromy zbierať. Za určitý počet vyrastených stromov potom Forest zasadí vo svete skutočný strom za vás. Urobíte tak niečo nielen pre seba, ale aj pre prírodu.

Nájdite si koníček, ktorý vás bude baviť

Jóga alebo tréning v posilňovni od 18:00? Prečo nie? Pokiaľ si po práci naplánujete svoju obľúbenú aktivitu, či už je to beh, výlet na korčuliach, kurz keramiky alebo len posedenie s kamarátmi, rozhodne sa vám bude s prácou končiť lepšie a nebudete mať dôvod sedieť pri nej do nočných hodín.

Športový koníček navyše podporuje nielen fyzické zdravie, ale aj psychické. Pomôže vám totiž vyplaviť všetky potrebné hormóny a zabudnúť tak na pracovné starosti. Motiváciou vám môžu byť napríklad najnovšie hodinky od Huawei zo série Watch 4, ktoré vás upozornia na to, že sa máte hýbať zakaždým, keď už dlho sedíte. Navyše disponujú funkciou krúžkov, ktoré sa vypĺňajú na základe aktivity počas dňa. Poloprázdne krúžky sú tak veľkým motivátorom na pohyb ihneď po práci. Hodinky taktiež ponúkajú viac ako 100 športových režimov, z ktorých si vyberie to svoje naozaj každý. Okrem toho si na hodinkách môžete nastaviť pripomienky na pitie vody alebo aby ste sa najedli.

Nenechajte svoj pracovný život prenikať do súkromia a naopak – s Huawei smart zariadeniami nájdete rovnováhu medzi oboma a budete si môcť naplno vychutnávať každý moment.

Značky: