Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Niektorí ľudia milujú home office a nevedia si predstaviť nič lepšie ako deň strávený s notebookom a svojou obľúbenou šálkou kávy. Iným chýba rutina každodenného chystania sa do práce, cesta autom či rozhovory s kolegami. V každom prípade sa dá pracovný čas strávený doma spríjemniť.

práca z domuZdroj: elements.envato.com

1.   Starajte sa o svoje telo

Znie to jednoducho, ale pri práci z domu môžete ľahko zabudnúť na základné potreby svojho tela. V kancelárii ste pravdepodobne mali ergonomickú stoličku a dostatok svetla. Ak však nepracujete z domu pravidelne, váš pracovný priestor môže pozostávať z kuchynského stola a tvrdej stoličky. Nemusíte investovať do celého zariadenia domácej kancelárie, ale radšej venujte pozornosť tomu, ako cítite. Vyskúšajte veľa polôh, či už sedíte na stoličke, stojíte pri kuchynskej linke alebo relaxujete na pohovke.

Po práci sa vyberte na prechádzku, zabehajte si, spravte krátky strečing alebo si zacvičte jogu. Môžete si kúpiť nové oblečenie, ktoré vás motivuje do športu. Udržateľné a kvalitné oblečenie ako napríklad eko outdoor oblečenie Patagonia nájdete na stránke wilderoben.

2.  Myslite na svoje mentálne zdravie

Ak sa vaše mentálne zdravie počas práce z domu výrazne zhoršuje, môže to byť tým, že váš súkromný život a čas na oddych nie je dostatočne oddelený od pracovného života. Zobudíte sa, otvoríte notebook a v pyžame alebo domácom oblečení začnete pracovať. Miesto toho sa skúste prebudiť skôr a nachystajte sa, akoby idete skutočne do práce. Môžete sa umyť, obliecť a učesať. Keď sa po práci prezlečiete do domáceho oblečenia, budete mať pocit, že je deň za vami a môžete relaxovať.

3.  Nadýchajte sa čerstvého vzduchu

V domácnosti máte väčšiu kontrolu nad tým, kde budete pracovať. Ak je to možné, vyberte si miesto v blízkosti okna alebo pracujte na balkóne či terase. Čerstvý vzduch podnieti nové nápady a vďaka slnku budete v lepšej nálade. Pohľad na prírodu navyše znižuje stres a obnovuje schopnosť sústrediť sa. To všetko zabezpečí drevená terasa od Woodgarden.

práca z domuZdroj: elements.envato.com

Značky: