To bude o niečo skôr, než sa predpokladalo.

V súvislosti s novou generáciou telefónov spoločnosti Sony sa objavilo veľmi veľa únikov. Nie je prekvapením, že drvivá väčšina sa venovala práve vlajkovému modelu Sony Xperia 1 VI, ktorý by mal konečne priniesť niekoľko zásadných dizajnových zmien. Tie sú zároveň znakom, že japonská spoločnosť sa začína dostávať z prísne konzervatívneho prístupu k dizajnu svojich smartfónov.

Veľmi dlho sa objavovali správy, ktoré naznačovali, že Sony svoju konferenciu NextXperia usporiada 17. mája 2024, pričom iba pred pár dňami sme informovali, že sa tak nakoniec stane už 15. mája o 16.00 hodine japonského času, čiže o 9.00 nášho času. To znamená, že Sony vtedy potvrdí alebo vyvráti všetky doterajšie fámy, ktoré dlhé mesiace kolovali o novej generácii telefónov Xperia.

Hoci Sony už o 5 dní predstaví svoje nové modely Xperia 1 VI a 10 VI, tak sa zdá, že pre uvedenie kompaktného modelu Xperia 5 VI bude opäť vyhradená samostatná udalosť. Aktuálna situácia okolo noviniek spoločnosti z krajiny vychádzajúceho slnka naznačuje, že aj tento rok sa zopakuje stratégia z minulého roka, keď Xperia 5 V bola predstavená o niečo neskôr ako modely 1 V a 10 V. 

Ak však chcete sledovať uvedenie nových Xperií 1 VI a 10 VI “LIVE, tak si do záložiek uložte video, aby ste už budúcu stredu mohli naživo sledovať uvedenie týchto telefónov spolu s nami. 

O plánoch spoločnosti Sony pri modeli Xperia 1 VI uniklo pomerne veľa pozitívnych informácií, ktoré by mohli tento telefón konečne spraviť nielen výkonnejším, ale aj konkurencieschopnejším. Aj preto pravdepodobne najdôležitejším bodom predstavenia novej vlajkovej Xperie 1 VI bude oznámenie dĺžky jej softvérovej podpory. Bude sa tak môcť už aj Sony konečne rovnať značkám ako Google alebo Samsung? 

Sony 15. mája 2024 predstaví nové XperieZdroj: Sony
Sony 15. mája 2024 predstaví nové Xperie

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.