Ten potvrdil takmer všetky dôležité technické parametre.

Nie je však stále jasné, či nový dizajn a nižšia cena budú zárukou úspechu. K doteraz známym informáciám sa aktuálne pripájajú stále novšie úniky, ktoré potvrdzujú očakávané technické parametre novej Xperie 1 VI. S blížiacim sa predstavením však nejde o nič neobvyklé. Sony predstaví novinku v podobe vlajkového modelu Xperia 1 VI už 15. mája, pričom nová várka renderov a promo materiálov je skutočne bohatá na podrobnosti, ktoré ešte viac približujú niektoré dôležité detaily novej Xperie. 

Zdroj fotografií: Evan Blass

Vôbec nie je prekvapujúce, že Sony je už v týchto dňoch pripravené na uvedenie novej generácie Xperií. To znamená, že už teraz existuje množstvo propagačných materiálov a podkladov pre webové stránky a e-shopy. Tie však stále čakajú na svoje oficiálne sprístupnenie. Dobrou správou je, že jeden z obrázkov potvrdzuje prítomnosť teleobjektívu v rozsahu 85 mm až 170 mm. Na druhej strane sa zdá, že ide o jediný medzigeneračný upgrade fotoaparátov na úrovni hardvéru.

Nedávny únik taktiež naznačil, že Sony sústredí všetky funkcie fotoaparátov do jednej aplikácie, avšak nemalé zmeny a vylepšenia sa očakávajú aj pri spracovaní obrazu, čo by mohlo používateľom priniesť viac úžitku ako iba inovovaný hardvér.

Zdroj fotografií: Evan Blass

Sony by malo s uvedením Xperie 1 VI sprístupniť aj streamovacie a ďalšie služby, ktoré potvrdzujú aj nové promo materiály. Nie je však prekvapením, že Sony aj k tomuto telefónu pribalí darček v podobe audio príslušenstva. 

Promo materiály dokonca potvrdzujú aj batériu s kapacitou 5000 mAh, ktorá sa medzigeneračne síce nezmení, ale ponúkne vylepšené technológie pre správu zdravia, ktoré by mali zabezpečiť jej optimálne používanie až štyri roky. Batériu bude možné nabíjať bezdrôtovo, pričom do výbavy sa dostane aj reverzné bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj fotografií: Evan Blass

Najdôležitejším prvkom výbavy v oblasti výkonu je čipová sada Snapdragon 8 Gen 3 a až 16 GB RAM, pričom nová Xperia 1 VI by si mala konečne osvojiť nový dizajn s tradičnejším pomerom strán 19,5 : 9 a 4K displeju sa tentokrát vyhne veľkým oblúkom. Porovnávacie obrázky medzigeneračných dizajnových zmien nájdete na tomto odkaze.

V zariadení bude v čase predstavenia nainštalovaný Android 14.

Zdroj: GSMArena, EvanBlass

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.