Praskajúce drevo v krbe a tematická hudba umocňuje vianočnú atmosféru, čo uzná asi každý, kto má rád tieto sviatky pohody a pokoja.

Je však zrejmé, že nie každý má doma krb, ale takmer všetci máme pripojenie na internet a televízor alebo počítač. Tieto prvky totiž stačia na to, aby ste si doma vytvorili veľmi pohodovú atmosféru, ktorá ešte viac umocní vianočné sviatky.

Ak máte radi zvuk praskajúceho dreva v krbe alebo iba radi pozorujete horiace drevo a počúvate pritom dobrú hudbu s vianočnou tematikou, tak pre vás mám dobré správy – takéto zátišie a oázu pokoja si môžete vytvoriť kdekoľvek a kedykoľvek, stačí vám pripojenie na internet a zobrazovacia jednotka, teda televízor alebo počítač. Existuje množstvo aplikácií pre rôzne operačné systémy, ktoré dokážu audiovizuálne simulovať krb, no v tomto prípade sa zameriame na najľahšiu a zároveň najobšírnejšiu možnosť, ktorou je jednoznačne YouTube.

YouTube spustíte na takmer každom zariadení s prístupom na internet, pričom ide o nekonečnú studnicu rôzneho obsahu, kde má svoje výrazné zastúpenie aj vianočná tematika, s ktorou úzko súvisí praskajúce drevo v krbe a dobrá hudba – ideálne kombinácia oboch prvkov. Výhodou je, že YouTube ponúka množstvo takýchto videí v rôznej kvalite a prevedení. Ak chcete vidieť iba horiace drevo v krbe, tak stačí do vyhľadávania zadať „fireplace“ a do sekundy na vás vybehne obrovské množstvo motívov, pričom si môžete vybrať presne také video, v ktorom vám bude vyhovovať aj konštrukcia krbu a druh dreva :).

Ak si chcete atmosféru obohatiť o dobré a predovšetkým známe vianočné skladby, a pritom pozorovať horiace drevo v krbe, prípadne iný vianočný motív, tak do vyhľadávania zadajte „christmas music fireplace“ a opäť na vás doslova vyskočí množstvo videí vo vysokej kvalite a s výbornou hudbou. O tom, že sú tieto videá celosvetovo obľúbené hovoria aj milióny prehratí.  

https://www.youtube.com/watch?v=kdcnJB_9Z8M

Osobne mám tieto videá veľmi rád a veľkým bonusom je aj to, že množstvo z nich je úplne bez reklám, pričom majú dĺžku aj viac ako hodinu, čo určite poteší. Vychutnáte si tak príjemnú atmosféru bez nutnosti preskakovania reklám.

Tipy na záver: Videá s krbom a vianočnou hudbou nájdete aj na rôznych weboch, napr. ulož.to, kde si ich môžete bezplatne stiahnuť, presunúť napr. na USB kľúč a vložiť do televízora, ktorý nemá pripojenie na internet.

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE