Populárna četovacia aplikácia Telegram dostala aktualizáciu na verziu 5.5, ktorá prináša vylepšené nastavenia súkromia a taktiež nové funkcie.

Telegram sa rozhodol zrušiť 48 hodinovú lehotu pre vymazanie správ, ktoré ste zaslali niekomu v komunikácii. Správy je možné vymazať okamžite a nielen tie, čo ste odoslali vy, ale aj tie ktoré ste prijali. Dá sa to spraviť hneď dvoma spôsobmi. Buď jednotlivo po správach, alebo naraz pomocou tlačidla „clear chat“. Je to veľmi pozitívna správa pre ľudí, ktorí si potrpia na bezpečie svojich dát.

Ďalšou novinkou je anonymné preposielanie správ. Ak je táto funkcia povolená, tak aj keď nejaká osoba prepošle jednu z vašich správ, tak sa spätne cudzí používatelia k vám nedostanú. I keď je to diskutabilné, lebo meno je stále vidieť a jediné, čo je zakázané, je interaktivita pri kliknutí na vaše meno.

Taktiež pribudla možnosť nastaviť si súkromie vašej profilovej fotografie a môžete určiť, kto ju môže vidieť. Ak ste si doteraz lámali hlavu, kde nájsť konkrétne nastavenie dačoho, tak už nemusíte. Pribudlo aj vyhľadávanie medzi nastaveniami pomocou rozšíreného vyhľadávania.

Okrem bezpečnostných prvkov boli aktualizované emoji a GIFy, ktoré si budete môcť prehliadnuť pred odoslaním dlhším podržaním prsta na GIFe.

Google Play
App Store

Zdroj: Telegram

Prečítajte si aj:

Facebook ukladal heslá ako obyčajný text pre zamestnancov. Zmeňte si heslo!

Značky: