Alienware 13, 15 a 17 sú nové modely mobilných herných strojov. Okrem najnovších grafických kariet obsahujú aj technológiu sledovania očí od Tobii.

Kedysi najviac „hardcore“ herná značka pôsobí dnes oproti konkurencii umiernene, až konzervatívne. Najšialenejšie herné notebooky v posledných rokoch vyrábajú MSI, Asus a Acer. Žiadne vodné chladenie ani grafické karty v konfigurácii SLI v nových modeloch Alienware nenájdete.

Samotné názvy notebookov napovedajú o ich veľkosti a výkone. Alienware 17 je najvýkonnejším modelom so 17″ uhlopriečkou displeja, pričom si môžete zvoliť aj panel so 4K rozlíšením. Mašinu poháňajú Skylake procesory a Nvidia GTX 1080, amôžete v nej mať až 32GB RAM.

Alienware 15 je menší, má podobné možnosti konfigurácie, len grafická karta je limitovaná na GTX 1070. Model Alienware 13 má 13″ displej a GTX 1060.

Zaujímavé je využitie technológie Tobii na sledovanie očí. Napríklad keď sa pozeráte na obrazovku, vypne sa podsvietenie klávesnice. Ale akonáhle sa pozriete na klávesnicu, notebook automaticky podsvieti tie klávesy, na ktoré sa pozeráte. Dokonca je možné počítač prebudiť zo spánku tým, že upriete pohľad na logo Alienware. Nie sme si istí tým, nakoľko je táto funkcia užitočná, ale určite sa takto odlišuje od konkurencie.

Zdroj: www.windowscentral.com
Autor: Pavol Ondruška

Značky: