Doteraz to možné nebolo a Amazon bol za tento nedostatok kritizovaný

Inteligentný reproduktor Amazon Echo párujete so svojím telefónom, kde si ho podrobnejšie nastavíte, aby Alexa (virtuálna asistentka) vedela, čo môže a čo naopak nie. Alexa je natoľko iniciatívna, že ak je v spojení s telefónom, ohlasuje aj všetky prichádzajúce hovory a správy. To sa ale mnohým používateľom nepáči a doteraz bola iba jediná možnosť, ako túto „službu“ deaktivovať. Bolo nutné sa telefonicky spojiť so zákazníckou linkou Amazonu a prejsť dlhým procesom deaktivácie, čo bolo pre mnohých používateľov zložité.

Amazon však sľúbil nápravu, ktorá postupne prichádza. Je ňou aktualizovaná aplikácia, kde si môžete vybrané kontakty zablokovať a Alexa od nich nebude oznamovať žiadne hovory ani správy. Takto banálna funkcia, ktorú natívne podporuje množstvo telefónov tu chýbala. Aktualizácia je zatiaľ dostupná iba pre iOS zariadenia, na aktualizáciu pre Android zariadenia sa stále čaká. Blokovanie je v princípe rovnaké ako na telefóne, akurát sa robí v príslušnej aplikácii.

Možno je nepochopiteľné, prečo to tak používateľom chýbalo, keď si môžu blokovať hovory a správy od jednotlivých kontaktov v telefóne, pričom Alexa nebude mať čo oznamovať, keď sa vám nikto nedovolá. Vysvetlenie je také, že pravdepodobne chcete prijímať hovory a správy od všetkých kontaktov, ale keď prídete domov, Alexa automaticky zablokuje napr. hovory z práce a pod. (ako zmeškané ich vidieť budete, ale nebudú nijak oznámené). V tomto prípade to dáva trošku zmysel (Už len tá slovenská lokalizácia chýba).

Zdroj: www.theverge.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE