Nový inteligentný reproduktor od Amazonu ponúkne 7 palcový dotykový displej i netradičný retro dizajn. 

Po nedávno predstavenom Echo Look sme dnes spoznali nový prírastok do rodiny Echo produktov. Amazon potvrdil úniky fotiek z posledných dní a oficiálne predstavil svetu Echo Show, ktorý je tak trochu reproduktorom, tak trochu tabletom, a tak trochu virtuálnym hlasovým asistentom. Kým štýlový retro dizajn bol známy vďaka uznávanému leakerovi Evanovi Blassovi už zopár dní, všetky ďalšie špecifikácie boli až do dnešného dňa zahalené rúškom tajomstva. Čím chce Echo Show zaujať?

Za zmienku určite stojí 8 mikrofónov, beamformingová technológia i funkcia potlačenia šumu. Ich kombinácia zaručí bezproblémové načúvanie reproduktora, nech sa nachádzate kdekoľvek v miestnosti. Echo Show je ďalej vybavený 5 Mpx prednou kamerou, Dolby reproduktorom a 7 palcovým displejom, ktorého rozlíšenie zatiaľ Amazon neprezradil. To znamená kopec nových funkcií, ktoré predchodcom chýbali. Po novom nebude žiadny problém uskutočniť videohovor s priateľmi, ktorí majú vo svojom zariadení nainštalovanú aplikáciu Alexa (kompatibilná s iOS aj Androidom), alebo tiež vlastnia Echo Show. K jeho zrealizovaniu vám samozrejme budú stačiť hlasové pokyny, čo môže byť vzhľadom na jednoduchosť populárne najmä u technicky menej zdatných používateľov.

Medzi ďalšie užitočné funkcie patrí možnosť posielať textové správy, sledovať videá na YouTube, vizuálnu predpoveď počasia, kontrolovať texty skladieb v službe Amazon Music, nakupovať v online obchode a podobne. Možností je vďaka dotykovému displeju oveľa viac ako na staršom zariadení Amazon Echo, ktorému sme sa podrobnejšie venovali v tomto článku. Nadšenci inteligentných domácností určite uvítajú integráciu so smart produktmi od výrobcov ako WeMo, Philips Hue, Ecobe, Samsung SmartThings, Arlo, Insteon či Ring.

O plynulý chod domáceho pomocníka sa má postarať procesor Intel Atom x5–Z8350. Amazon Echo Show, s rozmermi 187 mm × 187  mm× 90 mm a hmotnosťou 1170 gramov, sa začne predávať koncom júna tohto roku, najskôr na domácom trhu v USA za 230 dolárov. Kto si ho predobjedná už teraz, vie sa dostať na ešte nižšiu cenu v prípade, že si zakúpi 2 kusy súčasne. Ich akciová cena je spolu 360 dolárov. Príklady rozličného využitia novinky od Amazonu si môžete pozrieť v krátkom prezentačnom videu nižšie.

Zdroj: Engadged