Amazon pred pár dňami predstavil nový prírastok do rodiny Echo produktov. Dokáže vás odfotiť a posúdiť, ktoré oblečenie sa vám najviac hodí. 

Echo Look je nový virtuálny asistent, ktorý sa postará o váš štýl. Môžeme ho prirovnať k inteligentnému zrkadlu, ktoré vám nielenže umožní vidieť sa zo všetkých uhlov, ale vie aj poradiť vďaka zabudovanej hlasovej asistentke Alexa. Keď začiatkom marca unikli fotografie chystanej novinky, mnohí sa domnievali, že Amazon pracuje na svojej vlastnej bezpečnostnej kamere. Až teraz sa odhalil pravý význam a funkcia produktu, ktorý bude pravdepodobne využívaný predovšetkým nežnejším pohlavím.

Súčasťou zariadenia sú okrem kamery, reproduktora a mikrofónu aj zabudované led diódy pre zaznamenanie fotografií či videa v horších svetelných podmienkach. V balení nájdete tiež praktický držiak na stenu, ale novinku si môžete postaviť aj jednoducho na poličku či komodu.

Pokiaľ chcete, aby bol Echo Look vašim módnym poradcom, budete si ho musieť najprv bezdrôtovo spárovať s vašim smartfónom, v ktorom budete mať stiahnutú aplikáciu Echo Look. Do nej sa budú ukladať všetky zaznamenané fotky i krátke videá. Stačí potom už len dať pokyn na porovnanie jednotlivých fotiek a umelá inteligencia využívajúca strojové učenie v kombinácii s názormi rôznych odborníkov na módu vám uľahčí výber vhodného outfitu. Ide o tzv. funkciu Style Check.

Módne poradenstvo pritom, samozrejme, nie je jedinou funkciou tejto novinky. Môžete sa jej kľudne opýtať na predpoveď počasia, dať jej pokyn k prečítaniu dnešných športových správ či nechať si poradiť najkratšiu cestu na obchodné stretnutie. Amazon sľubuje, že bude dopĺňať stále viac funkcií virtuálnej hlasovej asistentky Alexa, ktorú sme doteraz mohli poznať z populárneho inteligentného reproduktora Amazon Echo.

Amazon Echo Look je zatiaľ k dispozícii len na pozvánku s cenovkou na úrovni 200 dolárov. Pokiaľ oň budete mať záujem, musíte byť najprv registrovaným používateľom a následne prejaviť záujem priamo na stránke Amazonu. Neviete si celkom presne predstaviť, ako to celé funguje? Viac vám napovie krátke marketingové video nižšie:

Zdroj: The Verge