Podľa jeho slov sa tak určite nestane v prvej polovici roka 2021.

Viacerí fanúšikovia značky Apple boli určite nadšení, keď v apríli bol predstavený cenovo dostupný a kompaktný iPhone SE (2020). Vyzerá to tak, že ďalšej verzie sa v najbližších mesiacoch nedočkáme. Podľa analytika Ming-Chi Kuo Apple neplánuje v blízkej dobe uviesť na trh nové “SE-čko”. 

Táto úvaha bola súčasťou rozsiahlejšej analýzy celkového trhu s optikou pre smartfóny. Až štyria dodávatelia spoločnosti Apple súperia o dodávky fotoaparátov pre iPhone 13, čo pravdepodobne ovplyvní prípravu a výrobu prípadného iPhone SE (2021).

Kuo odhalil, že v roku 2021 bude prebiehať intenzívny konkurenčný boj, pri ktorom by spoločnosť Taiwan Genius Electronic Optical (GSEO) mohla stratiť objednávky v prospech Taiwan Largan Precision, Semco (Samsung Electromechanics) a nového hráča na trhu Sunny Optical.

Správa pritom nehovorí nič o iPhone SE a jeho uvedení ani v druhej polovici roka 2021. Zvyčajne je toto časové obdobie vyhradené pre vlajkové lode a je veľmi nepravdepodobné (ak nie nemožné), že iPhone SE (2021) bude predstavený popri sérii iPhone 13.

Otázka znie, kedy môžeme skutočne očakávať nástupcu tohtoročného iPhonu SE?

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro, Od predstavenia pôvodného iPhonu SE a verzie 2020 ubehli až 4 roky.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj

Oficiálne: Apple predstavil nový Macbook Air, Macbook Pro a Mac mini s prevratným procesorom Apple M1

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.