Nexusy budú aktualizované ako prvé.

Kanadský telekomunikačný operátor Telus má k dispozícii časový harmonogram aktualizácií pre viaceré telefóny. V zozname sa nachádzajú bezpečnostné opravy pre HTC One M9 alebo Sony Xperiu Z1. Zaujímavejší je však údaj o dostupnosti operačného systému Android 6.0 Marshmallow pre Nexus 5 a Nexus 6. Ten sa dostane na trh 5. októbra.

Tento dátum je realistický, nakoľko Google o pár dní (29. 9.) predstaví nové prírastky do rodiny Nexus. Balenie a fotografie Nexusu 6P a Nexusu 5X už kolujú internetom. Android 6.0 by mal byť verejne dostupný necelý týždeň po konferencii. Podobné časovanie využíva v posledných rokoch aj Apple.

Je však možné, že informácia od Telusu nebude úplne presná, nakoľko je tri mesiace stará. Niektoré zdroje tvrdia, že tento dátum bol aktualizovaný a stále platí. Neznamená to však, že 5. októbra dostanete automaticky aktualizáciu na Marshmallow. Proces distribúcie môže trvať niekoľko dní, aj v závislosti od lokálnych operátorov.

Telus-Android-M-software-update_nowat

Zdroj: Android Authority

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit