Aktualizácia je postupne zavádzaná pre širokú verejnosť

Android Auto šikovne prepája smartfóny so systémami vozidiel bez výraznej straty používateľského komfortu. Google sa snaží presadzovať aj systém Android Automotive, ktorý vo svojej najnovšej verzii prináša viaceré vylepšenia. Viaceré novinky už pred približne dvomi týždňami priniesla aj verzia Android Auto 12.9. V tom čase bola dostupná iba pre beta testerov, avšak teraz je oficiálne k dispozícii pre všetkých používateľov. Android Auto je zároveň čoraz bližšie k ďalšiemu významnému míľniku, ktorým bude verzia Android Auto 13.0.

Android Auto 12.9 je teraz k dispozícii pre prvých používateľov, pričom aktualizácia sa postupne rozširuje cez Obchod Play. Používatelia môžu túto aktualizáciu tiež manuálne nainštalovať stiahnutím APK súboru. Android Auto na rozdiel od Apple CarPlay nie je viazaný na aktualizácie operačného systému, čiže tie prebiehajú oveľa rýchlejšie. Systém takisto umožňuje tzv. sideloading, čo používateľom umožňuje manuálne nainštalovať aktualizáciu, aby sa vyhli čakaniu na jej dostupnosť v Obchode Play. Android Auto od najnovšej verzie umožňuje používateľom nabíjať svoje elektromobily s NACS konektormi na nabíjacích staniciach Tesla, avšak táto funkcia má regionálne obmedzenia. V Európe, vrátane Slovenska, je stále dominantným štandardom nabíjania CCS.

AAWireless pre Android AutoZdroj: AAWireless
Android Auto

Okrem nových funkcií Android Auto 12.9 prináša aj množstvo opráv chýb a vylepšení výkonu, ktoré by mali zabezpečiť plynulejší a stabilnejší chod aplikácie. Android Auto začalo prednedávnom v Mapách Google konečne zobrazovať aj tzv. „incident reports“ alebo “hlásenia situácií na cestách”. 

AK však aktualizáciu nemáte dostupnú na stiahnutie, tak je možné, že k vám dorazí najbližších dňoch až týždňoch, alebo si ju stiahnite z odkazu vyššie. Google zároveň pracuje na tom, aby používatelia mohli počúvať rádio bez opustenia aplikácie AA, s čím priamo súvisí aj podpora pre prehrávanie médií z USB flash diskov priamo cez Android Auto.

Zdroj: Autoevolution

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.