Google sa tentokrát poponáhľal.

Najrozšírenejším systémom pre automobily od Googlu je Android Auto. Spoločnosť má však v ponuke aj systém Android Automotive, ktorý je navrhnutý pre ešte hlbšiu integráciu v automobiloch a už aj v prvých motocykloch. Na rozdiel od systému Android Auto, bežiacom na smartfónoch a zobrazujúcom sa na obrazovkách automobilov, Android Automotive je integrovaný priamo do hardvéru vozidla. To mu umožňuje ovládať nielen multimediálne funkcie, ale aj funkcie, ktoré súvisia priamo s vozidlom.

Android Auto bolo iba nedávno aktualizované na verziu 13. V blízkej budúcnosti má priniesť viaceré vylepšenia, ktoré sa už nachádzajú v kóde aplikácie, ale na svoje plné sprístupnenie stále iba čakajú. Pomerne prekvapujúce je, že Google krátko po verzii Android Auto 13.0 vydal stabilnú verziu 13.1, ktorá preskočila beta fázu. Aktualizácia prináša novú knižnicu nastavení s možnosťou rozbaľovania a zbaľovania textu, vizuálne zmeny a nové animácie pre textovú časť. Tieto zmeny by mali zabezpečiť pohodlnejšie čítanie textu na jednotkách automobilov.

AAWireless pre Android AutoZdroj: AAWireless
AAWireless pre Android Auto

Nová verzia Android Auto prináša aj lepšiu kompatibilitu s aplikáciou Mapy Google a s väčším počtom telefónov s Androidom a jednotkami do auta. To by mohlo v budúcnosti priniesť menej pádov a plynulejší chod. Na základe dostupných informácií sa taktiež zdá, že Google testuje asistenta Gemini Live pre Android Auto, a taktiež uvažuje o zobrazovaní aktuálnej rýchlosti v reálnom čase popri limite rýchlosti počas jazdy v aplikácii Mapy Google pre Android Auto.

Najnovšia verzia Android Auto nie je síce široko dostupná, ale je ju možné stiahnuť z obchodov tretích strán, ako napríklad APK Mirror. Majte však na pamäti, že sťahovanie aplikácií mimo Obchod Play môže byť riskantné. Pred sťahovaním APK súboru zvážte dôsledky a dôveryhodnosť zdroja.

Zdroj: AndroidSage

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.