Marec bol z pohľadu Xiaomi veľmi úspešný.

V rebríčku tých najvýkonnejších zariadení sa na popredných miestach každomesačne umiestňujú smartfóny, od ktorých sa to už dopredu aj očakáva. V TOP 10 tak nájdeme zariadenia od výrobcov ako napríklad Xiaomi, Samsung a Huawei / Honor. Aktuálne má tento benchmarkový nástroj nového lídra, ktorým sa bez väčšieho prekvapenia stáva Xiaomi Mi 9 Explorer s 372 072 bodmi.

Druhé miesto, no v tesnom závese, obsadil takisto model od Xiaomi – Mi9, ale už bez označenia Explorer. Ten rebríčku kraľoval ešte vo februári.

Pri pohľade na zoznam zariadení je vidieť, že 9 z 10 smartfónov používa čipovú sadu postavenú na procese menšom ako 10 nm, pričom iba nubia Red Magic Mars sa dokázala dostať do TOP 10 so starším čipsetom – Snapdragonom 845 z minulého roka.

Aj keď novinky od Xiaomi obsadili prvé dve miesta, najnovší herný smartfón od Vivo obsadil peknú tretiu priečku. Za zmienku stojí práve verzia Monster, ktorá prichádza s nekompromisnými parametrami a 12 GB RAM a 256 GB vnútorným úložiskom, zatiaľ čo základná verzia iQOO, je až na šiestom mieste s 8 GB pamäte RAM. Samsung Galaxy S10 a Samsung Galaxy S10+ sú ohraničené práve spomenutými modelmi od Vivo. V tomto prípade nie je jasné, či pri S10-kách ide o modely s Exynosom alebo Snapdragonom.

Stránka AnTuTu odhalila aj počet testovaných smartfónov od Samsungu a model Galaxy S10 sa môže tešiť oveľa vyššej popularite ako minuloročný model, čo znamená, že predaj vlajkovej lode roka 2019 je skvelý. Čínska webová stránka tiež pripomenula, že stále čakáme na ďalšie vlajkové lode, ktoré majú ešte šancu výrazne zamiešať kartami aj na popredných miestach, vrátane Huawei P30 Pro, Oppo Reno a Meizu 16s.

Zdroj: Antutu

Prečítajte si aj:

Antutu TOP 10 za február 2019: Xiaomi Mi 9 je aktuálne najvýkonnejším Android zariadením

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.