Qualcomm opäť preberá nadvládu v segmente vlajkových telefónov.

Platforma AnTuTu zverejnila najnovší zoznam najvýkonnejších vlajkových lodí. V uplynulých mesiacoch sme mohli byť svedkami mimoriadne vyrovnaného súboja vlajkových čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek. Hoci v minulosti išlo o jednoznačnú záležitosť čipsetov Snapdragon, tak od uvedenia série Dimensity má aj MediaTek svoje pevné zastúpenie medzi najvýkonnejšími zariadeniami sveta.

Dôkazom je aj aprílový zoznam najvýkonnejších vlajkových smartfónov, v ktorom sa na prvom mieste síce umiestnil model s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, ale v TOP 10 sa objavilo aj niekoľko telefónov s čipsetom Dimensity 9300. Aj minulý mesiac tak status najvýkonnejších čipov na svete opäť potvrdili práve iba dva spomínané čipsety od spoločností Qualcomm a MediaTek.

AnTuTu: Toto je zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za apríl 2024Zdroj: AnTuTu
AnTuTu: Toto je zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za apríl 2024

Upozorňujeme, že zverejnený aprílový zoznam obsahuje iba zariadenia predávané v Číne, čo znamená, že na globálnom trhu je situácia mierne odlišná. Okrem toho, že v globálnom zozname z februára tohto roka sa nachádzajú zariadenia s čipovými sadami Dimensity 9300 a SD 8 Gen 3, tak je v ňom možné nájsť aj zariadenia s čipovou sadou Exynos 2400. Pozrime sa však na tie najvýkonnejšie Android smartfóny sveta za apríl 2024.

Zoznam najvýkonnejších Android zariadení za apríl 2024 je teda oficiálny, pričom Snapdragon 8 Gen 3 v ňom opäť dominuje. Za všetko hovorí aj fakt, že prvé štyri miesta patria zariadeniam s týmto čipom, pričom Snapdragon 8 Gen 3 sa celkovo objavil až v siedmych hodnotených zariadeniach.

AnTuTu zoznam najvýkonnejších globálnych smartfónov za február 2024Zdroj: AnTuTu
AnTuTu zoznam najvýkonnejších globálnych smartfónov za február 2024

Na prvom mieste aprílového zoznamu sa umiestnil Asus ROG Phone 8 Pro s priemerným skóre na úrovni 2 120 210 bodov. Druhé miesto si uchmatol iQOO 12 s 2 090 252 bodmi a na treťom mieste sa umiestnil RedMagic 9 Pro+ s priemerným skóre 2 080 678 bodov. 

Štvrtý je Vivo X Fold3 Pro, piaty Vivo X100 Pro, po ktorom nasledujú iQOO 12 Pro, iQOO Neo9 Pro, Oppo Find X7 Ultra, Vivo X100 a OnePlus 12. Za zmienku stojí, že všetky tieto telefóny pokorili hranicu 2 miliónov bodov.

Zdroj: AnTuTu

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.