Konkurenčné prostredie je vyrovnanejšie ako kedykoľvek predtým.

AnTuTu zverejnilo zoznam najvýkonnejších vlajkových lodí za jún 2024. Aj tento rebríček potvrdzuje pokračovanie pretrvávajúceho súboja konkurenčných vlajkových čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek. Hoci v minulosti išlo o jednoznačnú záležitosť čipsetov Snapdragon, tak od uvedenia série Dimensity má aj MediaTek svoje pevné zastúpenie medzi najvýkonnejšími zariadeniami sveta, čo opäť potvrdzuje najnovší zoznam zverejnený na stránke AnTuTu.

Hoci nejde o globálny rebríček, tak aj tento „čínsky“ poskytuje prehľad o aktuálne najvýkonnejších zariadeniach s čipovými sadami Snapdragon 8 Gen 3 a Dimensity 9300. Opäť sa tak opakuje rovnaký scenár, na ktorý sme si v prípade zaradení predávaných v Číne už zvykli. Mierne odlišná je situácia na globálnom trhu, kde sa v TOP 10 najvýkonnejších zariadení za máj 2024 nachádzajú výlučne modely s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3 až na jednu výnimku.

AnTuTu: Zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za jún 2024Zdroj: AnTuTu
AnTuTu: Zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za jún 2024

Medzi najvýkonnejšími smartfónmi za jún 2024 nechýba ROG 8 Pro so ziskom 2135740 bodov. Na druhom mieste sa v tesnom závese umiestnil Oppo Find X s priemerným skóre na úrovni 2103557 bodov. TOP 3 uzatvára iQOO Neo9S Pro so skóre 2037626 bodov. Hoci prvé miesto obsadil model s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, tak v tesnom závese druhé a tretie miesto obsadili modely s čipovými sadami Dimensity 9300 a 9300+ od MediaTeku.

Ide teda o pomerne zaujímavý úkaz, keďže prvé tri smartfóny používajú tri rôzne čipsety. Táto rozmanitosť sa však do zvyšku rebríčka už nepreniesla, a opäť ide o takmer jednoznačnú záležitosť Qualcommu a sady Snapdragon 8 Gen 3. Celkovo sa v TOP 10 najvýkonnejších smartfónov nachádza 6 modelov s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3, 3 modely s čipovou sadou Dimensity 9300 a jeden model s novším MediaTek čipsetom Dimensity 9300+.

Na druhej strane ide o potvrdenie trendu, že trh s čipovými sadami je vyrovnanejší ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: AnTuTu

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.