Qualcomm opäť prebral nadvládu v segmente globálnych vlajkových telefónov.

Platforma AnTuTu zverejnila zoznam najvýkonnejších vlajkových lodí, ktoré sú dostupné na globálnom trhu. V uplynulých mesiacoch sme mohli byť svedkami mimoriadne vyrovnaného súboja vlajkových čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek, avšak novým trendom na globálnom trhu je, že v TOP 10 najvýkonnejších vlajkových lodí sa nachádzajú takmer výlučne iba zariadenia s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu, ale iba jeden smartfón s čipovou sadou Exynos 2400, ktorým je Galaxy S24+. Škoda len, že medzi týmito zariadeniami sa nenachádzajú modely s čipovými sadami od MediaTeku.

V globálnom rebríčku porovnávacej platformy AnTuTu sa na prvom mieste umiestnil ROG 8 Pro s priemerným skóre na úrovni 2 112 748 bodov. Keďže ide o telefón zameraný na hry, dosiahnutie takého výkonu v kombinácii s jeho nenápadným dizajnom z neho robí prvú voľbu pre veľmi náročných hráčov mobilných hier. 

AnTuTu: Toto je zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za máj 2024Zdroj: AnTuTu
Toto je zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za máj 2024

Druhé miesto patrí modelu Red Magic 9 Pro s priemerným skóre na úrovni 2 074 893 bodov. Pozícia tohto telefónu je taktiež neohrozená, pretože ide o ďalšie zariadenie pre náročných hráčov mobilných hier. Ponúka atraktívny dizajn a aktívne chladenie so vstavaným turbo ventilátorom, čo zabezpečuje vysoký herný výkon za každých okolností.

Tretie miesto obsadil model iQOO 12 s priemerným skóre na úrovni 2 033 036 bodov. Smartfón ponúka dobre vyváženú konfiguráciu, ktorá poteší nielen náročných hráčov, ale aj vášnivých fotografov.

V prvej päťke sa umiestnili aj dva modely od Xiaomi. Konkrétne ide o Xiaomi 14 Ultra a model Xiaomi 14. V druhej časti TOP 10 sa nachádzajú modely OnePlus 12, Galaxy S24 Ultra , Honor Magic6 Pro a Galaxy S24+. Desiatku najvýkonnejších globálnych vlajkových lodí uzatvára IQOO Neo9 s priemerným skóre na úrovni 1 593 677 bodov.

Zdroj: AnTuTu

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.