Aktualizované 9.12.2015 – Objavila sa aktualizácia aplikácie Mailbox, ktorá odpočítava zostávajúci počet dní do konca služby. Ak by ste aj neaktualizovali na túto poslednú „odpočítavaciu“ verziu, služba pravdepodobne prestane fungovať aj na starých aplikáciách. Riešenie teda nebude nahrať si staršie APK.

Aplikácie Mailbox a Carousel už nebudú v budúcom roku aktualizované. Ak chcete alternatívy, ktoré sú neustále vyvíjané treba sa poobzerať inde.

mailbox_nowat

Mailbox

Aplikácia Mailbox na spravovanie doručenej pošty z Gmailu a iCloudu priniesla inovatívne riešenie na kategorizovanie pošty a čistenie priečinka s doručenou poštou. Aplikácia Carousel zase priniesla lepšiu správu a prezeranie fotiek, ktoré ste mali uložené na Dropboxe. Oba programy totiž patrili k Dropboxu. Mailbox od roku 2013.

Carousel

Aplikácie budete môcť stále používať, no nebudete mať k nim nové aktualizácie alebo opravy.

Mailbox končí 26. februára 2016
Carousel končí 31. marca 2016

Alterantívy

Už teraz existujú aplikácie, ktoré ich nahradia. V prípade správy a organizácie emailov ide o Inbox by Gmail. Ide o značne pokročilého klienta, ktorý triedi poštu podľa jej typu vyčítaného z tela a kľúčových slov. Správy zo sociálnych sietí, letenky alebo objednávky či iné dôležité správy budete dostávať do samostatných kategórií. Ak máte do päť správ za deň, Inbox vám iba priťaží a neoplatí sa ho používať. Pri väčšom počte správ a vhodnom nastavení dokáže byť užitočná. Napríklad svojou integráciou leteniek a načítania informácií o odlete a bráne. Priamo v emaily sa vám aktualizujú časy ako boarding a odletová brána. Správy sa dajú odkladať, no časy sú priveľmi rozptýlené, kvalita Mailboxu tu chýba.

Inbox by Gmail

Inbox by Gmail

Microsoft Outlook je plnohodnotný emailový klient s podporou viacerých účtov. Pýši sa najmä tým ,že priamo integruje kalendár a kontakty. My to ako výhodu nevidíme, kúpiť sa dá lepší kalendár (Business Calendar 2) a prepnúť sa medzi ním mimo appku je skutočne to najmenej. Google Fotky je aplikácia na správu fotiek. Podporuje priame zálohovanie z telefónu na cloud a organizovanie nielen v telefóne ale aj na webe. Rozdiel oproti Carouselu? Google Fotky je podstatne viac vybavená aplikácia, no potrebujete zmeniť úložisko fotiek a z Droboxu ich presunúť na Google Drive.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.