Aplikácia vznikla pomocou nástroja Centennial Desktop Bridge, takže funguje iba na počítačoch.

Microsoft na konferencii Build 2017 oznámil, že vo Windows Obchode sa čoskoro objavia oficiálne aplikácie pre služby Spotify a iTunes. Prvá menovaná je už dostupná na stiahnutie.

Aplikácia Spotify Music je takmer na nerozoznanie od oficiálneho klienta, ktorý si môžete stiahnuť ako klasický 32-bitový softvér priamo zo stránky hudobnej služby. Nie je to náhoda, Spotify použilo pri tvorbe Windows aplikácie nástroj s názvom Centennial Desktop Bridge, ktorý prekonvertoval 32-bitový program na Windows aplikáciu. Kvôli použitiu tejto metódy je však nová aplikácia dostupná iba pre počítače a nestiahnete si ju ani do smartfónov s Windows Mobile a ani do konzoly Xbox One. Nevadí to, pre Windows smartfóny je určená staršia oficiálna aplikácia s názvom Spotify.

Aplikácia pre Windows počítače vznikla najmä kvôli zariadeniam s operačným systémom Windows 10 S, ktorý nepodporuje 32-bitové a 64-bitové programy. Windows 10 S je odľahčená verzia systému a umožňuje používať iba aplikácie z Windows Obchodu. Kvôli tomu sa v obchode čoskoro objaví aj aplikácia iTunes.

Aplikáciu Spotify Music sťahujte priamo z Windows Obchodu.

Prečítajte si aj:

Windows Obchod dostane nečakané prírastky. Spotify aj iTunes

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit