Oproti nedávnej správe ide o ďalšie oneskorenie.

AirTag je malé sledovacie zariadenie s jednoduchým dizajnom, ktoré dokáže lokalizovať rôzne veci, ku ktorým je pripevnené, avšak oblasť použitia je takmer neobmedzená. Už prvá generácia AirTagu sa stala úspešnou, čiže teraz sa prirodzene očakáva, že Apple predstaví  jej pokračovanie. Pokým spoločnosť Samsung iba nedávno predstavila svoj nový lokalizátor SmartTag2, tak Apple druhú generáciu AirTagu vraj uvedie o niečo neskôr, než sa pôvodne očakávalo.

Hoci známy analytik Ming-Chi Kuo ešte v lete tvrdil, že Apple AirTag2 bude na trh uvedený už budúci rok, tak jeho predikcie sa na základe informácií z dodávateľského reťazca spoločnosti Apple opäť zmenili. Žiaľ, negatívne. Nedávne správy síce naznačovali, že lokalizátor AirTag2 sa do masovej výroby dostane koncom roka 2024, tak portál GSMArena aktuálne informuje, že sa tak stane až “niekedy” v roku 2025.

Napriek tomu, že lokalizátor nepatrí medzi najžiadanejšie produkty spoločnosti Apple, tak rozhodne ide o užitočné zariadenie, ktoré dokáže lokalizovať stratené veci, nech sa nachádzajú kdekoľvek. Kuo zároveň tvrdí, že AirTag2 bude mať lepšiu integráciu s Apple Vision Pro ako súčasť priestorového výpočtového ekosystému. 

Lokalizátor AirTag druhej generácie by mal byť vybavený novým čipom U2, ktorý umožňuje vyhľadávanie a určovanie jeho polohy. Zlepšená pritom môže byť aj výdrž, avšak hlavné zmeny môžu prísť aj v sieti, pomocou ktorej bude možné využívať nové funkcie na presnejšie a rýchlejšie vyhľadávanie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.