Nová generácia sledovacieho prívesku je oficiálne tu.

SmartTag je malé sledovacie zariadenie, ktoré je možné využívať na hľadanie vecí pomocou mobilného zariadenia, ktoré funguje na princípe Bluetooth. Pokým prvá generácia prívesku Galaxy SmartTag bola predstavená v roku 2021, tak o niečo neskôr bola na trh uvedená aj jeho vylepšená verzia Galaxy SmartTag+. 

Samsung 4. októbra počas uvedenia telefónu Galaxy S23 FE a tabletov Galaxy Tab S9 FE a FE+ predstavil aj druhú generáciu inteligentného sledovacieho zariadenia s novým odolnejším a všestrannejším dizajnom, dlhšou výdržou batérie a rozšírenou sadou funkcií. Pokým prechádzajúce verzie SmartTag boli malé štvorce, tak novinka teraz prichádza s celkom novým oválnym dizajnom s kruhovým otvorom, čo umožní jednoduché pripnutie takmer na čokoľvek.

Samsung SmartTag2Zdroj: Samsung
Samsung SmartTag2

SmartTag2 však nie je iba o novom dizajne. Pridáva aj nové funkcie, z ktorých zaujme takzvaný Lost Mode režim. Ide o šikovnú funkciu, vďaka ktorej môže majiteľ SmartTagu2 vytvoriť “elektronický štítok” a do neho zadať svoje kontaktné informácie. Tie v prípade straty prívesku dokáže nálezca naskenovať pomocou NFC telefónu, po čom mu budú zobrazené kontaktné informácie vlastníka.

Nový je aj tzv. kompasový pohľad. Ten uľahčuje hľadanie vecí ukazovaním presného smeru prívesku SmartTag2. Táto funkcia však funguje iba so zariadeniami s podporou UWB, ako je napríklad séria Galaxy S Ultra alebo skladačky Galaxy Z Fold.

Samsung SmartTag2Zdroj: Samsung
Samsung SmartTag2

Samsung pri novej generácii sledovacieho zariadenia dosiahol aj vynikajúcu výdrž batérie. Tá môže v režime šetrenia energie dosahovať až 700 dní, čo je dvojnásobok oproti predchádzajúcej generácii. V štandardnom režime sa výdrž batérie pohybuje na úrovni 500 dní. Zmenami samozrejme prešla aj aplikácia SmartThings Find. Nová verzia zobrazuje mapu na celej obrazovke s aktualizovaným rozhraním. 

Okrem štandardného režimu hľadania nový prívesok SmartTag2 umožňuje aj hľadanie vecí pomocou fotoaparátu telefónu s využitím technológií Bluetooth LE, UWB a AR.

Samsung SmartTag2Zdroj: Samsung
Samsung SmartTag2

Pred nejakým časom sme sa venovali téme zneužitia sledovacích príveskov na sledovanie ľudí. Keďže aj Samsung myslí na ochranu ľudí a majetku pred neoprávneným sledovaním, tak už aj aplikácia SmartThings Find dokáže na tieto zariadenia upozorniť, ak sa nachádzajú vo vašej blízkosti.

Samsung SmartTag2 si už teraz môžete kúpiť na stránkach Samsung.sk v bielej alebo čiernej farbe za 39,90 eura za kus, alebo v sade (2× biele, 2× čierne) za 129,90 eura.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.