Snímač odtlačkov prstov by sa mal objaviť v diaľkovom ovládači pre Apple TV.

Už viac ako 3 roky čakáme na novú verziu multimediálneho prehrávača Apple TV. V roku 2013 síce vyšla revízia, ale nepriniesla nič nové. Medzičasom sa objavili informácie, ktoré sľubujú fungujúce iOS aplikácie, hranie hier, dotykový diaľkový ovládač a ďalšie extra funkcie novej generácie prehrávača.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že Apple do diaľkového ovládača zabuduje aj snímač odtlačkov prstov Touch ID. Vďaka tomu budú môcť používatelia kupovať a sťahovať aplikácie a multimediálny obsah bez nutnosti zadávať svoje heslo. Takisto by malo byť možné využiť hardvérový komponent aj pri prihlasovaní do aplikácií tretích strán. Spomeňme Netflix.

Ilustračný obrázok z patentu spoločnosti Apple

Ilustračný obrázok z patentu spoločnosti Apple

Apple si túto funkcionalitu patentoval už v roku 2014. Patent však spomína aj ďalšie spôsoby biometrickej autentifikácie, ako overiť identitu používateľa. Napr. odtlačok dlane, obraz sietnice alebo hlasová vzorka.

Snímače odtlačkov prstov v telefónoch a tabletoch sme si v redakcii obľúbili. Hoci sa to na prvý pohľad nemusí zdať, ide o užitočnú funkciu, ktorá urýchľuje používanie vybraných aplikácií a nakupovanie v obchode s aplikáciami. Nakoľko používame aj správcu hesiel Sticky Password, je výrazne rýchlejšie a pohodlnejšie, ak sa prihlasujeme do aplikácie priložením prsta, ako zadávaním 15-znakového hesla.

V prípade Apple TV by mohol snímač odtlačkov prstov urýchliť overovanie identity ešte výraznejším spôsobom. Zadávanie hesla výberom znakov pomocou smerového kríža je veľmi pomalé a nepohodlné.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit