Budúci rok bude priať aj sérii iPad Air, v príprave sú nové tablety od Apple.

Tento rok sme sa nových iPadov nedočkali aj napriek viacerým špekuláciám, ktoré poukazovali na prípravu tabletov od spoločnosti Apple. Nové tablety sú pritom skutočne v príprave, no v roku 2023 nakoniec neprídu. Naopak počas roku 2024 by sa mala obnoviť séria iPad Pro, iPad Air aj iPad mini. A práve o sérii s prívlastkom Air sa budeme rozprávať v našom článku, pretože nové špekulácie poukazujú na sľubné špecifikácie.

Pripravovaný iPad Air 6 by mal prísť na trh s viacerými vylepšeniami v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Stále však bude cenovo dostupnejší oproti Pro verzii tabletu, na ktorý sme sa už pozreli v našom predchádzajúcom článku. Čo teda ponúkne lacnejší tablet od Applu?

iPad Air 6 bude mať dve veľkosti displeja

Ako je to zvykom, Apple ponúkne viaceré veľkosti tabletu, aby si na svoje prišli fanúšikovia menších aj väčších zariadení. Menší model by mal pritom ponúknuť 10,9-palcový displej a väčší 12,9-palcový displej. Ako už vyplynulo aj z predchádzajúcich únikov, iPad Air 6 má stále vsádzať na IPS technológiu, no v príprave sú podľa všetkého aj modely s OLED displejom. Tie ale prídu až v ďalších generáciách tabletu s prívlastkom Air.

Posledná generácia tabletu iPad Air používateľom ponúkla vysoký výkon vďaka čipu M1. Tento čip by mal v ďalšej generácii nahradiť čip M2, ktorý je následníkom staršej generácie. Táto informácia zatiaľ nie je potvrdená, no vzhľadom na politiku spoločnosti Apple je takéto zvýšenie výkonu tabletov viac než pravdepodobné.

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

Okrem displejov a čipu, ktorý má nový iPad Air 6 použiť, sa dozvedáme informácie aj o ponúkanej konektivite. Nový tablet od spoločnosti Apple má prísť s podporou pre Wi-Fi 6E a tiež Bluetooth 5.3.

Predstavenie prebehne pravdepodobne v marci

Väčšia frekvencia únikov informácií okolo nových tabletov naznačuje aj ich blížiace sa predstavenie. Šiesta generácia tabletov iPad Air by mala prísť na trh už v marci 2024, kedy Apple pravdepodobne predstaví aj ďalšie modely. Konkrétne sa rozpráva aj o predstavení práve iPadu mini, o ktorom stále nemáme veľa informácií.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.