Apple urobí veľký krok smerom k tomu, aby na iPhone X normalizoval zobrazenie aplikácií.

Spoločnosť Apple informovala vývojárov aplikácií iOS, že všetky nové aplikácie, ktoré sa do App Store budú odosielať na schválenie, budú musieť podporovať platformu Super Retina pre iPhone X. Nová politika nadobúda účinnosť v apríli.

Prvýkrát bola informácia ohlásená portálom 9to5Mac. Tento krok má ďalekosiahle dôsledky pre vývojárov. Doteraz spoločnosť Apple nevyžadovala od aplikácií, aby podporovali konkrétnu veľkosť zobrazenia. Mnoho aplikácií sa adaptovalo pomerne pomaly na väčšie displeje iPhone 6 a iPhone 6 Plus, ale Apple ich nechal existovať ako nepríjemné extrémy.

Podobný čas aklimatizácie sa deje aj teraz s prelomovým dizajnom iPhone X. Až teraz Apple vzal veci do vlastných rúk presadením pravidiel pre nové aplikácie.

Umiestnenie softvérovej klávesnice. iPhone X nevyužíva potenciál pretiahnutého displeja. Dôvodom môže byť pohodlnosť písania, ale ocenili by sme možnosť umiestniť ju úplne k spodnému rámiku

Apple však nešiel až tak ďaleko, že by si presadil túto novú kvalifikáciu pre aplikácie, ktoré sú už v App Store vydané. Stále nie je jasné, či spoločnosť bude v budúcnosti tlačiť podobné referendum aj o týchto aplikáciách.

Spoločnosť Apple môže ostať nejakú dobu pri tomto rozhodnutí, aby sa vyhla problémom s menšími vývojármi, ktorí momentálne nemajú zdroje na veľkú reformáciu. Koniec koncov, práve títo vývojári aplikácií urobili z iOS tak plodné miesto pre aplikácie ako ho poznáme dnes.

Zmena v politike tiež poukazuje na väčšiu angažovanosť Apple na displeji iPhone X. Spoločnosť v tomto roku plánuje uverejniť tri nové mobilné telefóny s podobnými zobrazeniami, aké ponúka iPhone X. Požiadaním vývojárov aplikácií o vytvorenie aplikácií na podporu zariadenia iPhone X Apple zaručuje, že zákazníci budú mať čo najlepší používateľský zážitok z nových smartfónov, keď sa dostanú na trh.

zdroj:technobuffalo

Prečítajte si aj:

VIDEO: Ondrejov svet aj o tom, že Apple vie, z čoho je vlastne živý

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.