Spolupracuje s ním viac ako 10 rokov.

Spoločnosť Apple si od svojho vzniku razí vlastnú cestu, a nerada odhaľuje svoje zákulisie. V oblasti komponentov sa však musí aj ona spoliehať na iných výrobcov. Samostatnou kapitolou potom je už iba vývoj, a ďalšie aktivity v pozadí. Dobrým príkladom môžu byť spoločnosti vyrábajúce Android zariadenia, ktoré ešte pred ich uvedením na trh vypustia zopár oficiálnych informácií, aby upútali pozornosť. V prípade spoločnosti Apple je stratégia celkom iná.

Platí, že pokým Apple svoj ohlásený produkt nepredstaví, tak si nemôžeme byť istí žiadnymi informáciami, ktoré do toho momentu o produkte kolovali internetom. Dobrým príkladom je aj každoročné získavanie informácií o kapacite pamätí už predstavených iPhonov. Ich parametre takmer až do spustenia predaja zostávajú neznáme. Dobre stráženým tajomstvom bol aj kruhový výrez v prípade modelov iPhone 14 Pro a 14 Pro Max. Až do ich predstavenia nikto nevedel o Dynamic Island.

Apple spolupracuje so SonyZdroj: GSMArena
Apple spolupracuje so Sony

Jednou z oblastí, kde si Apple dôkladne strážil svoje tajomstvá, sú aj fotoaparáty. Vieme, že iPhony všeobecne patria k najlepším fotomobilom, avšak nevedeli sme, ktorý výrobca senzorov k tomu dopomohol. 

Mnohí analytici a fanúšikovia iPhonov si už roky mysleli, že za všetkým stojí Sony, čo však Apple nikdy nepotvrdil. Túto teóriu ešte viac podporila nedávna návšteva Tima Cooka v závode spoločnosti Sony, ktorá vyrába obrazové senzory CMOS. Tim Cook po tejto návšteve už potvrdil, že Apple skutočne spolupracuje so spoločnosťou Sony už viac ako desať rokov. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.