Aplikácia Apple Mapy práve získala obrovskú aktualizáciu vďaka vylepšenej navigácii „Rozhliadnite sa“ a „Zbierka“.

Vo štvrtok spoločnosť Apple informovala, že vydáva novú aktualizáciu aplikácie Mapy. Aktualizácia prináša nový dizajn máp, pričom hlavnou zmenou je to, že zobrazuje oveľa viac detailov, než doteraz. Používatelia budú mať k dispozícii oveľa viac podrobností s obrysmi budov, ktoré pomôžu lepšiemu vyhľadávaniu a navigovaniu.

Apple Mapy

Zdroj: Apple

Odteraz používateľ získa komplexnejší pohľad na nákupné strediská, letiská, parky, cesty a budovy. Spoločnosť Apple s novou aktualizáciou sľubuje rýchlejšiu a presnejšiu navigáciu.

Apple Mapy

Zdroj: Apple

Do služby Apple Mapy prichádzajú dve funkcie pod novými názvami, ktoré už ponúkajú Mapy od Googlu. Prvou z nich je „Zbierka“, ktorá používateľom aplikácie Mapy umožňuje vytvárať a zdieľať prispôsobené zoznamy uložených cieľov. Druhou funkciou je „Rozhliadať sa“, čo je veľmi podobné funkcii Street View v Mapách Google. V súčasnosti je možné túto novinku používať iba v mestách New York, San Francisco Bay Area, Los Angeles, Las Vegas, Houston a Oahu.

Používatelia aplikácie si teraz môžu vytvoriť aj zoznam obľúbených položiek, aby k nim mohli pristupovať jedným kliknutím. Obľúbené položky budú dostupné priamo z hlavnej obrazovky. K dispozícii sú odteraz aj cestovné poriadky v reálnom čase pre vybrané mestá, ako napríklad San Francisco, Washington DC, New York, Los Angeles a Miami. Dostupné je aj zdieľanie informácií o čase príjazdu z navigácie, aby bolo možné zdieľať aktuálnu polohu rodine alebo priateľom.

Apple Mapy

Zdroj: Apple

V zdrojovom článku nájdete všetky nové funkcie, ktoré sú už odteraz dostupné pre USA. V najbližšej dobe by sa mala aktualizácia začať rozširovať aj pre používateľov v Európe.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Apple uvoľnil aktualizáciu iOS 13.3.1: Prináša opravy, ale aj správu čipu U1

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.